Izveštaj

Published on September 14th, 2020 | by admin

Pirot odigrao treću prijateljsku utakmicu

Pirot je odigrao treću prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu, prvu na domaćem terenu, protiv Balkana iz Botevgrada, koji je opravdao renome šampiona Bugarske i bio bolji rival pobedivši rezultatom 78:65.

Pirot je na domaćem terenu odigrao međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv Balkana iz Botevgrada, (nezvaničnog) prvaka Bugarske i trenutnog kvalifikanta FIBA lige šampiona. Dobro selektirana selekcija iskusnog trenera Jovice Arsića je pokazala potencijal dostojan svog trenutnog renomea tako da je na utakmici bez prisustva publike jakim intenzitetom igre kontrolisala utakmicu, sve vreme održavala rezultatsku prednost i konačno zasluženo došla do pobede, što je bilo očekivano od fizički dominantnije ekipe sa Amerikancima na pozicijama jedan, četiri i pet, dvojicom bugarskih reprezentativaca i Hrvatskim internacionalcem Markom Ramljakom u sastavu.

Na drugoj strani je ekipa trenera Marka Spasića, ponovo u nekompletnom sastavu (bez centarskog tandema Đorđević-Matović) pružila dobar otpor ekipi Balkana, pokazavši rast forme u odnosu na prve dve pripremne utakmice, iako se ekipa i dalje nalazi u onoj teškoj trenažnoj fazi kada su još teške i ruke i noge. Najraspoloženiji u domaćoj ekipi bili su Pendić i Dragović, koji je svojom igrom nagovestio koliko će pojačanje biti. Rašić i on su se nakon dugo vremena potsetili kako se igra košarka na dva koša i bilo je očigledno da ništa nisu zaboravili!

Sve u svemu, ekipa Pirota je kompletirana, sa ozdravljenjem centara biće konačno kompletna i na treninzima, tako da u narednom, reklo bi se vrlo kratkom periodu, mora kako ume i zna da se uigra, podigne formu i spremna dočeka početak KLS.

Prijateljaka utakmica, br.3, četvrtak, 10.09.2020. hala Kej, Pirot
PIROT : BALKAN Botevgrad 65:78 (15:23 15:19 16:16 19:20)

Pirot: Nikola Đonlić 5, Sanel Mukanović, Demonte Flannigan 6, Dušan Filipović 3, Bogdan Dragović 18, Dimitrije Đorđević 6, Lazar Rašić 7, Ivan Pendić 16, Miloš Vraneš 4, Vladimir Stefanović, Miodrag Stojanović. Trener: Marko Spasić

Balkan: Manigault 11, Minkov 5, Jordan 5, Pishtikov, Hristov 3, Vutev 9, Agee 9, Marinov 2, Narivnov 13, Grozev 8, Dimitrov 6, Ramljak 7. Trener: Jovica Arsić

Sudije: Aleksandar Milojević (Kruševac), Stevan Krstić (Aleksinac), Ivan Ilić (Niš)

Narednu prijateljsku utakmicu Pirot igra u subotu, 12.10.2020.g. od 17 h protiv Napretka u Kruševcu.


About the Author



Back to Top ↑