Izveštaj

Published on November 13th, 2023 | by admin

Pirot pobedio Klik iz Arilja na domaćem terenu

Pirot je u subotu, 11. novembra 2023.g. na domaćem terenu teškom mukom u neizvesnoj završnici pobedio ekipu Klika iz Arilja rezultatom 85:82 za prekid niza poraza.

Već sam početak utakmice najavio je da će Pirot i Klik odigrati jednu neizvesnu, tvrdu, pravu takmičarsku utakmicu. Klik je istu otorio dvema trojkama i videlo se da ekipa Dragana Mitrovića izgleda dobro na terenu i od dolaska Živčevića igra sa dobrim samopouzdanjem i mnogo bolje od prvih par kola u ligi. Sa druge strane je Pirot, konačno u kompletnom sastavu, pokazao da se teško igra sa imperativom pobede da bi se prevazišla kriza iz prethodnih kola. Pre svega na psihološkom planu. Tako je utakmica krenula u tempu u kome su oba rivala bila tu negde u svakom smislu, i u odbrani i u napadu. Smenjivale su se ekipe u vođstvu, imale svoje dobre i loše momente, Pirot je uglavnom vodio u prvom a Klik u drugom poluvremenu da bi konačno sve stalo u poslednji kvartal, odnosno u poslednja dva minuta jer je u 38-om bilo nerešeno. Bilo je u tih par minuta više grešaka na obe strane, naročito u fazi napada kada su igrači i jedne i druge ekipe birali možda i nerezonske šuteve, koje su promašivali, da bi ipak domaća ekipa bila staloženija i spretnija u odsudnim momentima, nasuprot gostiju koji su sebi dozvolili da ne uvedu loptu za pet dozvoljenih sekundi i ispuste šansu za eventualni šut za pobedu, nakon čega je Dušan Filipović sa uspešno izvedenim bacanjima postavio konačan rezultat.

Utakmica je svakako mogla da ode u bilo kom smeru, ali je u ekipi trenera Marka Spasića, iako nisu svi njegovi igrači bili na onom svom prepoznatljivom nivou, ipak bilo nekoliko igrača koji su svojim učinkom bitno uticali na pobedu svog tima, pre svih Vuk Vasić koji se pojavio u najvažnijem delu utakmice u najboljem izdanju i reklo bi se na sopstvenim leđima izneo utakmicu do zlata vredne pobede Pirota. Bilo ga je svuda na terenu, nepogrešivo je realizovao asistencije, pokupio brdo lopti, i sa 30 indeksnih poena i dabl-dabl učinkom bio MVP utakmice. Dobro su ga ispratili najefikasniji Filipović i Dimitrije Đorđević sa bitnom trojkom uoči krucijalnih poslednjih dva minuta. Ttihi heroji utakmice bili su i Borko Đorđević i Vladimir Stefanović sa svojim minijaturama koje su se pokazale izuzetno bitnim za ceo tok igre pirotske ekipe. Novi igrač ekipe Pirota se pokazao u odličnom svetlu, ali su sve njegove promašene trojke pokvarile ukupan utisak.

Bolji od ostalih u ekipi Klika bili su pre svih Nemanja Simović i visoki Radomir Matović sa dabl-dabl učinkom, te Nenad Živčević i agilni Nikola Veljović.

Marko Spasić, trener KK Pirot: Čestitam ekipi Klika na fer i korektnoj igri. Oni su dobra ekipa, igraju mnogo bolje nego na početku prvenstva. Mi smo igrali pomalo teško jer smo takoreći prvi put kompletni ali mislim da će ova ekopa nadalje iz kola u kolo biti sve bolja i bolja.

Vuk Vasić, igrač Pirota: Prezadovoljan sam zbog pobede u ovom momentu za klub i veoma zadovoljan svojom igrom večeras. Sada smo konačno kompletni i siguran sam da ćemo u narednom periodu biti sve bolji.

8.kolo 2.MLS, subota, 11.11.2023. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”STAR” 85:82 (22:14 22:26 19:26 22:16)

Pirot: Nikola Đonlić 8 (4 as, 3 osvl, 2 izg.l, 5 sk), Uglješa Radulović, Dušan Filipović 20 (9/9 sl.bac, 3/13 za tri, 3 as, 3 izg.l, 4 f.na, indeks 12), Pavle Pančić, Dimitrije Đorđević 9 (3/6 za tri, 3 sk), Mateo Kovačević, Miloš Vukićević 3 (6 sk, 5 f.na), Vuk Vasić 19 (5/5 sl.bac, 7/8 za dva, 13 sk, 4 f.na, indeks 30), Borko Đorđević 12 (5/8 za dva, 6 sk, 2 os.l, 4 f.na, indeks 16), Vladimir Stefanović 8 (4/5 za dva, 5 sk, indeks 11), Strahinja Stojković 6 (2/2 sl.bac, 2/2 za dva, 0/6 za tri, 4 as, 3 os.l, 4 izg.l),Andrija Kostić. Tr. Marko Spasić

Star: Miloš Nedljković 8, Nemanja Nikolić 8, Nikola Jevgenijević, Lazar Maričić 2, Nemanja Simović 17 (7 as, 7 f.na, indeks 17), Nikola Veljović 15, Radomir Matović 10 (3/3 za dva, 10 sk, 4. f.na, indeks 21), Strahinja Čarkić, Tanasije Simović 6, Dragan Smiljanić, Nenad Živčević 16. Tr. Dragan Mitrović

Sudije: Ivan Nedeljković(Niš), Antonije Luković (Beograd), Vuk Ivančević (Beograd))
Delegat: Uroš Čukić (Beograd)

U narednom, 9. kolu 2.MLS Pirot gostuje Hercegovcu u Gajdobri.


About the AuthorBack to Top ↑