vesti

Published on August 3rd, 2023 | by admin

0

Počinju pripreme mlađih kategorija za sezonu 2023/2024

Mlađe kategorije Pirota u petak, 4. avgusta 2022.g. počinju pripreme kroz treninge u pet selekcija, juniorskoj, kadetskoj, pionirskoj i selekcijama mlađih pionira i škole košarke.

Košarkaški klub Pirot će ove sezone otpočeti novi četvorogodišnji trenažno-takmičarski ciklus i rad sa mladjim kategorijama. Za ovaj veoma važan posao koji je od dugoročne i strateške važnosti za razvoj pirotske košarke zadužen je kordinator rada svih selekcija, Vladimir Jovanović, nekadašnji igrač i trener bukvalno svih selekcija u klubu, koji je najavio novu sezonu:

“Za rad sa mlađim kategorijama biće zaduženi mladi, ali vrlo iskusni treneri, trenutno više od 140 dece je uključeno u neku od mlađih selekcija, a plan rukovodstva kluba je da se kroz popularizaciju košarke i maksimalno ulaganje u omladinske pogone, broj dece koja trenira košarku u Pirotu što je moguće više poveća i da, zašto da ne, u Pirotu poniknu novi internacionalci, košarkaški reprezentativci, ali i treneri koji će krenuti putem legendarnog Karija Pešića i mnogih drugih. U klubu je prava porodična atmosfera, mnogo toga je urađeno na organizaciji, termini su uređeni, sada smo posle mnogo godina posttakmičarki period iz prošle sezone produžili, da vidimo našu decu na bolji i kvalitetniji način, da im se individualno pristupi kako bi oni mogli još bolje da napreduju i mi smo već napravili plan za narednu sezonu, formirali stručne štabove i trenere. Ove sezone ćemo imati takmičarske ekipe od najmlađih, mlađih pionira od kojih puno očekujemo, pionira, kadetsku ekipu koja je dosta dobro selektirana, juniorska ekipa će nam biti izuzetno kvalitetna. Želimo da juniorsku ekipu još ojačamo sa možda još nekim igračem sa strane. U prošloj godini smo postavili jake temelje, dosta se vodilo računa o vaspitanju dece, u junu i julu mesecu smo imali kampove, tamo se lepo radilo sa trenerima iz drugih radova i reč je o jednom velikom iskustvu.
 
Pravimo jednu porodičnu priču i pozivam sve dečake 2012. godište i mlađih, koji vole košarku i njihove roditelje da dođu i dovedu ih da se pridruže treninzima, koji će se u avgustu održavati ponedeljkom, sredom i petkom od 19 časova u Pedagoškoj akademiji i na kojima će moći mesec dana da se upoznaju sa košarkom, da vide da li im odgovara, neće biti naplaćivana članarine prvog meseca, a nakon toga mogu, ukoliko žele, da nastave da uče tajne košarke i budu možda budući reprezentativci”.

U novoj sezoni, u kojoj će se sve selekcije takmičiti, osim škole košarke koja će igrati minibasket festivale, selekcije će predvoditi treneri: JUNIORE (2005/2006) koordinator Vladimir Jovanović (tel. 064 283-8664) uz asustenciju Dušana Lilića (tel. 061 711-6190), KADETE (2007/2008) Milan Andonović (tel. 062 817-1995), PIONIRE (2009/2010) i MLAĐE PIONIRE (2011/2012) Ivica Lakićević (tel. 064 872-8738) uz asistenciju Nemanja Đukića i Dragana Jovanović i školu košarke Milan Andonović, Nemanja Đukić i Dragan Jovanović (tel. 064 897-9551).

Biografije svih trenera mlaih kategorija KK Pirotu možete pogledati OVDE.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑