vesti

Published on June 30th, 2023 | by admin

0

Naš Oliver Lola Kostić preuzeo kormilo litvanskog Juventusa iz Utene

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Oliver Kostić je preuzeo prvoligašku litvansku ekipu Juventus iz Utene koja je poslednju sezonu završila na 5. mestu na tabeli.

Nekadašni igrač i trener KK Pirot Oliver Lola Kostić svoju internacionalnu trenersku karijeru nastaviće u Litvaniji, u kojoj je već radio u čuvenom Žalgirisu i Baltaiu iz Kaunasa. Lola je do sada bio pomoćni trener u nemačkim klubovima Mitldojčeru i Braunšvajgu, potom rimskoj Lotomatici, moskovskom Dinamu, beogradskoj Crvenoj Zvezdi i litvanskom Žalgirisu ali i Baltaiu iz Kaunasa kao prvi trener, kao i u bugarskoj reprezentativnoj košarci sve do preuzimanja prvog tima Lukoil Akademik iz Sofije. Potom se vratio u nemačku košarku kao prvi trener drugog tima minhenskog Bajerna sa kojim je već na kraju prve sezone ostvario najbolji rezultat u istoriji kluba u Regionalnoj ligi osvojivši paralelno i sa juniorima titulu prvaka Nemačke što ga je promovisalo titulom trenera 2015. godine u Nemačkj. Kasnije je preuzeo asistentsku palicu prvog tima Bajerna da bi 2020.g. postao prvi trener vodivši sa klupe minhenski klub i u Evroligi u sezoni iz koje će se, između ostalog, posebno pamtiti evroligaški duel između Bajerna koji je on vodio i Barselone koju je vodio Svetislav Kari Pešić. Dva Piroćanca kao prvi treneri dva evroligaška kluba! Unikatno! Neponovljivo! Posle toga je Lola postao pomoćni trener u reprezentaciji Srbije, koju je kao prvi trener po drugi put preuzeo Svetislav Pešić. U međuvremenu je bio trener i subotičkog Spartaka nakon čega je došlo do upravo preuzetog trenerskog kormila litvanskog Juventusa.

Uz želju da selktor Pešić i njegov asistent Kostić sa reprezentacijom Srbije ostvare najbolji mogući rezultat na predstojećem svetskom prvenstvu, čestitamo Loli na novom angažmanu i želimo mu puno pobeda i uspeha u novom klubu!


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑