vesti

Published on May 12th, 2023 | by admin

0

Marko Spasić ponovo trener KK Pirot

Najtrofejniji trener KK Pirot Marko Spasić nakon dve ipo godine ponovo je trener košarkaša Pirota.

Marko Spasić (1982.g) je u sredu, 4. maja 2023. godine imenovan za novog šefa stručnog štaba KK Pirot tako da će nakon dve ipo sezone, koje je proveo što kao trener Dimitrovgrada što pirotskih kadeta, ponovo preuzeti seniorsku ekipu. Predsednik KK Pirot Bojan Ranđelović je na konferenciji za medije predstavio novog trenera Pirota, poželevši mu puno uspeha u narednoj sezoni, ujedno se zahvalivši prethodnom treneru Zoranu Milovanoviću na predanom radu i izvanrednim rezultatima u prethodne dve sezone.

Marko Spasić je u Košarkaškom klubu Pirot bezmalo već 30 godina, od najmlađih pionirskih ekipa, preko osmogodišnjeg igranja za prvi tim, sve do nekoliko sezona na mestu pomoćnog i sedam samostalnih sezona kao prvi trener prvog tima sa kojim je u 2.MLS između ostalog osvojio dva 4. i jedno 3. mesto, koje je rezultiralo i plasmanom u KLS. Bio je jedini akter tri “vezana” plasmana u više rangove Pirota, 2007. godine u Prvu srpsku kao igrač, 2013. u Drugu ligu kao pomoćni trener i 2020. u KLS kao prvi trener kome je pripala čast da ostvari istorijski plasman Pirota u Prvu ligu Srbije. Marko je do sada kao trener prvog tima u sedam sezona vodio KK Pirot na 188 utakmica uz skor od 116 pobeda i 72 poraza.

Iza Marka Spasića je i skoro 20 godina rada sa mlađim kategorijama u našem klubu a od 2019. godine je i trener u reprezentativnom sistemu KSS za mlađe kategorije, najpre kao prvi trener reprezentacije Srbije do 15 godina 2019.g. sve do leta 2021.g. kada je bio član stručnog štaba Dragoljuba Avramovića u Novom Sadu na FIBA Čelendžeru za igrače do 16 godina kada je osvijeno 1. mesto kojim se ova selekcija izborila za učešće na juniorskom Svetskom prvenstvu koje je u leto 2022.g. odigrano u Malagi i na kojem je Marko sa reprezentacijom Srbije zauzeo 5. mesto.

Ponovnim imenovanjem za prvog trenera KK Pirot Marko Spasić će otpočeti svoju osmu sezonu kao prvi strateg prvog tima sa izazovom da ponovi plasman u KLS sa ekipom sastavljenom uglavnom oda igrača iz Pirota, naravno i uz poneko pojačanje sa strane, što je na ovom nivou takmičenja neminovnost. Na klubu je sada da mu uz dato poverenje omogući sve uslove za rad i funkcionisanje, već mu je ciljeve postavio i na njemu je sada da sklopi sve kockice i pokaže sav trenerski potencijal u narednom takmičarskom ciklusu.

KK Pirot, želi puno uspeha našem novom-starom treneru!

O daljim koracima, igračkom potencijalu ekipe, prelaznom roku i svime što se tiče ekipe, KK Pirot će blagovremeno obavestiti javnost.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑