Izveštaj

Published on February 23rd, 2023 | by admin

0

Ubedljiva pobeda Pirota nad novosadskim Starom na domaćem terenu

Pirot je u utorak, 21. februara 2023. u 2. kolu Play-Off grupe Druge lige Srbije ubedljivo pobedio novosadski Star na domaćem terenu rezultatom 88:69.

Pirot je izvanredno otvorio utakmicu, zaigrao svoju prepoznatljivu igru, od starta nametnuo jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi svoj ritam igre, preuzevši kontrolu igre i rezultata u potpunosti, tako da je visoka razlika na kraju prve četvrtine u daljem toku utakmice samo rasla, sve do čitavih 30 poena viška pet minuta pre kraja, kada su na teren izašli najmlađi pirotski igrači a gosti uspeli da upristoje konačan rezultat na kraju.

Raznovrsnom igrom u napadu, dobrom participacijom akcija rivala i energičnim i dobrom odbranom u visokom intenzitetu gotovo trideset pet minuta razigrana ekipa trenera Zorana Milovanovića gotovo da je razorila igru novosadske ekipe došavši do više nego zaslužene prve pobede u Play Off grupi pokazavši itekako kompetativnost za nastavak takmičenja u kome se desetak godina nalazi u gornjem domu permanentno. Na radost nešto malobrojnije publike na utakmici u radnom danu bilo je uz pobedu, kao šlag na torti i atraktivnih poteza i minijatura gotovo svih aktera utakmice, računajući i prve poene na seniorskoj utakmici, odnosno trojke iz ćoška Vuka Ignjatovića, najmlađeg igrača Pirota.

MVP utakmice bio je kapiten Dušan Filipović a izvanrednim učinkom nimalo nisu zaostali i Nikola Đonlić i Miloš Vukićević. Izuzetan doprinos pobedi, svako na svoj način, dali su i ostali igrači, što najplastičnije potvrđuje i ekipni indeks uspešnosti od 104 naspram 66 u korist Pirota na kraju utakmice.

Kod gostiju po očekovanju bolji od ostalih bio je iskusni Danilo Mijatović.

Ova pobeda Pirota je svakako bila posvećena Milošu Vukićeviću, koji se u nedelju venčao sa našom sugrađankom Miroslavom postavši i on pirotski zet poput još nekih njegovih saigrača. Čestitamo!

Zoran Milovanović, trener Pirota: Mi smo se maksimalno posvetili ovoj utakmici, ispoštovali i protivnika i sebe, odigrali dobro, na dobrom nivou s obzirom na izgubljeni ritam treninga u prethodnih 10-ak dana sbog sajma knjiga. Odigrana je konkretna utakmica sa ekipom koja je fizički jako, jako zahtevna. Nisu se snašli na našu agresivnu odbranu tako da smo imali i lakih poena, tako da smo u prvom poluvremenu postigli 53 poean a drugo poluvreme odigrali onoliko koliko je potrebno za rutinsko privođenje utakmice kraju jer za tri dana imamo novu. Za nas je ovo ozbiljna i velika pobeda jer je Star ekipa za respekt.

Miloš Vukićević, igrač Pirota: Otvorili smo utakmicu odlično, tačno onako kako smo se dogovorili, pogotovo u odbrani, kasnije napravili zalihu i održavali je do kraja tako da su šansu dobili i ovi najmlađi da pokažu šta znaju.

Aleksandar Komnenić, trener Stara: Nismo se dobro snašli na njihov presing, na njihovu agresivnu igru i plus imamo ove neverovatne šuteve Đonlića I Filipovića, ali i Vukićevića, iako to nije ništa novo, mi smo sve to i očekivali. Apsolutno zaslužena pobeda Pirota.

Play off 2.MLS – 1. kolo, subota, 21.02.2023. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”STAR” 88:69 (28:12 25:21 24:17 11:19)

Pirot: Nikola Đonlić 23 (7/9 za dva, 2/8 za tri, 3/3 sl.bac, 5 sk, 5 as, 2 os.l, 8 f.na, indeks 23), Ognjen Vasiljević 6 (5 sk, 2 as, indeks 10), Dušan Filipović 23 (6/9 za tri, 5/5 sl.bac, 5 sk, 4 as, indeks 27), Pavle Pančić, Strahinja Stanković 4 (6 sk), Miloš Vukićević 16 (73% šut iz igre, 7 sk, 2 os.l, indeks 22), Vuk Vasić 2, Pavle Stepanović 6, Nemanja Nikolić 1, Vuk Ignjatović 3, Nikola Mirčić 4, Andrija Kostić 2. Tr. Zoran Milovanović

Star: Aleksa Janković 5, Andrija Petrović 10, Luka Stefanović, Nemanja Žigon 10, ratko Arsović 2, Boško Bumbić 10, Uroš Bardak 8, Milan Zekić, Stefan Matić 5, Sergej-Dimitrije Bulović 3, Novica Grković 2, Danilo Mijatović 14 (3/7 za tri, 7 sk, 3 as, indeks 16). Tr: Aleksandar Komnenić

Sudije: Milan Nikolić (Leskovac), Danilo Ljubić (Niš), Nemanja Subotić (Niš)
Delegat: Milica Stefanović (Niš)

U narednom 3. kolu Play off-a 2.MLS Pirot gostuje SPD Radničkom u Kragujevcu. Utakmica se igra tek u subotu 25. februara 2023.g. u sportskoj hali Jezero od 16 časova.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑