Izveštaj

Published on October 23rd, 2022 | by admin

Pirot pobedom nad Slodesom u Beogradu na tri od tri na početku sezone

Pirot je pobedom nad beogradskim Slodesom u gostima nakon produžetka rezultatom 111:97 vezao treću pobedu u nizu na startu nove takmičarske sezone u Drugoj ligi Srbije. Utakmica je odigrana u subotu, 22. oktobra 2022. od 15 časova u Sportskom centru Slodes.

Ekipa Pirota je na gostovanju prošlosezonskom prvoligašu Slodesu u Beogradu neočakivano nastupila u vrlo skraćenom sastavu, bez tojice igrača. Ipak je, četa mala ali odabrana, pokazala od kakvog je materijala sazdana pobedivši jednu dobru ekipu na jednoj izvanrednoj takmičarskoj utakmici vrednoj epiteta derbija kola. Nakon ne tako dobre prve četvrtine kada je u pitanju igra gostujuće pirotske ekipe, usledila je prepoznatljiva igra ekipe trenera Zorana Milovanovića kojom je preuzeta kontrolu igre, učinilo se i same utakmice. Međutim, korektna i borbena domaća ekipa je u nastavku utakmice zaigrala dobru košarku, reklo bi se na sve ili ništa, uspevši zahvaljujući pre svega dobrom šutu za tri poena (sa sve prvom trojkom ex igrača Pirota Stanka Ilića nakon deset prethodno promašenih) ne samo da sustigne ekipu Pirota već i da preokrene rezultat i na šest sekundi pre kraja regularnog dela utakmice uz prednost od tri poena bude nadomak pobede.

Tada se dogodio ključni momenat utakmice kada je Miloš Vukićević neverovatnom trojkom od table par sekundi pre kraja izborio produžetak. Ispostavilo se, kao i uvek do sada, da kad Vukićević, kome to i nije u opisu posla, pogodi trojku, to je uvek bilo onda kada je važno i što je potom redovno dovodilo ekipu Pirota do trijumfa na kraju. Tako je bilo i ovoga puta jer je u produžetku sve bilo na strani pirotske ekipe, od samopouzdanja pa sve do efikasne igre u napadu i racionalne i dobre u odbrani na drugoj strani terena. I sve do konačne i zaslužene zlata vredne pobede na kraju.

Pobeda kojom se KK Pirot osamio na prvom mestu u grupi bukvalno je ostvarena izvanrednom timskom igrom nakon koje je verovatno bespredmetno isticati pojedinačne učinke. A bilo je igrača koji su svojom igrom dali pečat utakmici, poput sveprisutnog, izvanrednog MVP-ja utakmice Nikole Đonlića, dobro čuvanog Dušana Filipovića njegovim prepoznatljivim načinom i uticajem na tok igre, Miloša Vukićevića najboljeg kada je bilo najvažnije, blistavog tandema Stepanović-Vasić na obe strane terena, kao i izuzetno dobrog u najvažnijim trenucima na kraju utakmice Nemanje Nikolića na njegov 20-ti rođendan.

U pobedničkoj ekipi bolji od ostalih bilo je njihov kapiten, izvanredni Slaven Čupković.

  1. kolo 2.MLS, subota, 22.10.2022. Sportski centar Slodes, Beograd
    SLODES : PIROT 97:111 (21:20 21:26 29:21 19:23 07:21)

Slodes: Nemanja Knežević 14, Ognjen Ivković 9, Aleksa Medić 11, Lazar Bižić, Dušan Popović 9, Nikola Kovačević 6, Slaven Čupković 23 (11 sk, 5 as, 6 f.na, indeks 29), Stanko Ilić 13, Mihajlo Stefanović 8, Vuk Višnjić, Lazar Trifković, Luka Kovačević 4. Tr: Dušan Petrović

Pirot: Nikola Đonlić 24 (6/9 za dva, 3/8 za tri, 6 sk, 8 as, 4 os.l, 10 f.na, indeks 29), Vuk Miladinović 1, Dušan Filipović 18 (4/13 za tri, 78 sl.bac, 6 sk, 7 as, 6 izg.l, 3 os.l, 5 f.na, indeks 18), Miloš Vukićević 21 (2/2 sl.bac, 9 sk, 3 as, indeks 25), Vuk Vasić 16 (2/3 za dva, 2/3 za tri, 6/6 sl.bac, 7 sk, indeks 23), Pavle Stepanović 21 (3/3 sl.bac, 7 sk, indeks 25), Vid Đorđević, Nemanja Nikolić 9 (4/5 za dva, 5 sk, 7 as, indeks 16), Vuk Ignjatović. Tr. Zoran Milovanović

Sudije: Jovan Kovačević (Užice), Filip Ilić (Kraljevo), Dimitrije Karanović (Kraljevo).
Delegat: Nenad Erić (Kragujevac)

U narednom, 4. kolu 2.MLS Pirot dočekuje aleksinački Napredak. Utakmica se igra u subotu, 29.10.2022.g. u sportskoj hali Kej u ovosezonskom stalnom terminu od 18 časova.


About the AuthorBack to Top ↑