Izveštaj

Published on September 11th, 2022 | by admin

Pirot se pobedom predstavio domaćoj publici na prijateljskoj utakmicu protiv Morave iz Vladičinog Hana

Podmlađena pirotska ekipa, ovoga puta bez kapitena Filipovića ali sa rovitim Stankovićem na terenu, odigrala je prvu utakmicu na domaćem terenu predstavivši se domaćoj publici pobedom nad iskusnom ekipom Morave, od ove sezone novim članom Druge lige Srbije.

Pirotska publika je imala prilike da premijerno vidi na delu novu ekipu trenera Zorana Milovanovića na jednoj sasvim dopadljivoj utakmici obzirom na momenat u kome se igra u sklopu priprema za novu sezonu. Oba trenera su kombinovala petorke i razigravala svoje igrače tako da je bilo oscilacija u igri ali i dobrih momenata, pri čemu su svi, pa i oni najmlađi igrači dobili šansu, poput Vida Đorđevića i Vuka Ignjatovića koji je zabeležio svoje prve seniorske poene. Utakmicu je nakon prve četvrtine kontrolisala pirotska ekipa, ali je ipak padom u igri sredinom poslednje četvrtine utakmicu uvela u neizvesnu završnicu. Izlaskom pleja Đonlića zbog pet ličnih minut ipo pre kraja ostalo je da mlađi rešavaju ishod utakmice, što je na najbolji mogući način rešio plej Nemnja Nikolić, najpre trojkom sa vrha kapice a potom oduzetom “živom” loptom i polaganjem na drugoj strani do konačne i zaslužene pobede Pirota.

Napomenimo i da je ekipa Morave nastupila sa centarskim tandemom Srđan Grujić – Borko Đorđević koji je zajedno pre 10 godina branio boje Pirota.

Prijateljaka utakmica, br.2, petak, 10.09.2022. Sportska hala Kej
PIROT – MORAVA V. Han 82:77 (18:22 22:13 15:13 27:29)

Pirot: Nikola Đonlić 21, Vuk Miladinović 6, Pavle Pančić, Nemanja Nikolić 12, Vuk Ignjatović 3, Andrija Kostić, Strahinja Stanković 8, Miloš Vukićević 4, Vuk Vasić 8, Pavle Stepanović 20, Vid Đorđević. Trener: Zoran Milovanović

Morava: L. Đorđević, Đ. Cvetković 2, B. Đorđević 17, N. Prokić 22, A. Miletić 6, V. Tasić, L. Sofijanić 6, S. Sretenović 8, U. Prekić 2, S. Grujić 10, L. Tomašević 4. Tr. Predrag Jaćimović

Sudije: Bogdan Petković, Milan Sibinović, Nemanja Subotić (svi Niš)

Revanš sa Moravom će se odigrati u Vladičinom Hanu a blagovremeno ćemo objaviti termin odigravanja te utakmice. Ono što je ugovoreno jeste prijateljska utakmica sa prvoligašem Tamišom iz Pančeva koja će se odigrati u subotu, 17. septembra 2022.g. od 18,30 časova u sportskoj hali Kej u Pirotu.


About the AuthorBack to Top ↑