Izveštaj

Published on March 13th, 2022 | by admin

0

Pobeda Pirota nad Borcem iz Zemuna i na domaćem terenu

Pirot je u subotu, 12. marta 2022. u 5. kolu play off-a 2.MLS pobedio Borac iz Zemuna i na domaćem terenu, rezultatom 74:67.

Pirot je u 5. kolu play off-a, ponovo bez prvog pleja Đonlića, odigrao jednu dovoljno dobru takmičarsku utakmicu za petnaestu pobedu u prvenstvu i ostanak u trci za najviši plaman u takmičenju.

Pirotska ekipa je dobro otvorila utakmicu na krilima raspoloženog Lazara Dimovskog, koji se razigrao, raspucao i bio nerešiva enigma za zemunsku ekipu do kraja utakmice. Da pirotski “trojkaši” Filipović, Vranić i Stanković nisu imali izuzetno loše šutersko veče sa distance utakmica bi očigledno u laganom ritmu otišla na stranu Pirota do ubedljive razlike na kraju. Ovako, do pobede je moralo da se dođe težim putem, žestokom borbom i dobrom odbranom, za šta je ekipa trenera Zorana Milovanovića imala i snage i umeća, što je i pokazala, da bi iz takve igre uspešno preuzela kontrolu igre i same utakmice i došla do zaslužene pobede na kraju, dozvolivši ipak gostujućoj ekipi da u par poslednjih minuta smanji zaostatak i ode u Zemun sa porazom od samo sedam poena razlike.

Pirotska ekipa je uprkus lošem šutu sa distance i velikom broju izgubljenih lopti u svemu bila bolja od ekipe Borca, pogotovo u skoku pod oba koša. MVP utakmice je bio Lazar Dimovski, izvanredan i šuterski i na skoku u oba pravca i najbolji uvek kada je bilo važno za tok utakmice. Odlično su ga ispratili Pavle Stepanović uz “dabl-dabl” učunak i uvek sigurni Miloš Vukićević.

U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bili su Filip Branković i Aleksandar Simeunović.

Zoran Milovanović, trener Pirota: Odigrali smo utakmicu na jednom konkretnom nivou osim zadnjih dva minuta. Razlika u našu korist je išla gore dole, mi smo mlada ekipa ali je bilo perioda zatvorenog reketa i petnaest poena razlike i to je nešto što nas krasi i što možemo da igramo. Svake nedelje iskoči neko drugi, tako je bilo i ovoga puta kada je Dimovski pogađao i nosio ekipu. Čestitke mojoj ekipi i ekipi protivnika, oni su vrlo dobra i konkretna ekipa.

Lazar Dimovski, igrač KK Pirot: Ja inače ne šutiram preterano trojke ali se danas otvorilo. Mi smo pre svega dobrom odbranom došli do pobede. Častitam obema ekipama na dobroj igri i dobroj borbi.

Play off 2.MLS – 5. kolo, subota, 12.03.2022. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”BORAC” 74:67 (24:14 17:21 17:14 16:18)

Pirot: Nikola Đonlić, Vladimir Vranić 13 (1/6 za tri, 3 sk, 5 izgl), Dušan Filipović 7 (1/9 za tri, 4 sk, 7 as, 4 izg.l, 5 f.na, indeks 17), Pavle Pančić 3, Strahinja Stanković 2 (0/4 za tri, 5 sk, 1 bl), Miloš Vukićević 10 (8 sk, 4 as, indeks 15), Lazar Dimovski 8 (82% šut iz igre, 4/4 za dva, 5/7 za tri, 9 sk, 2 as, 4 f.na, indeks 34), Pavle Stepanović 10 (4/6 za dva, 12 sk, 2 bl, 3 f.na, indeks 20), Nikola Gašić (8 sk), Bogdan Petrović 4 (5 sk, 2 as, 7 izg.l). Trener Zoran Milovanović

“Borac”: David Burgić 3, Nino Čelebić 8, Filip Branković 15 (8 sk, 4 as), Stefan Sinoves 4, Kosta Uskoković 9, Luka Vukojičić 11, Marko Ekmedžić 3, Nikola Milošević, Aleksandar Simeunović 13, Sava Trajković 1. Trener: Pavle Trifunović

Sudije: Đorđe Bogojević (Kraljevo), Jovan Kovačević (Užice), Bogdan Petković (Niš)
Delegat: Danijel Rajačić (Niš)

U narednom 6. kolu play off-a 2.MLS Pirot Pirot gostuje ekipi Hercegovca u Gajdobri.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑