Izveštaj

Published on March 6th, 2022 | by admin

Pobeda Pirota nad Železničarom iz Čačka na domaćem terenu

Pirot je u subotu, 5. marta 2022. u 4. kolu play off-a 2.MLS pobedio Železničar iz Čačka na domaćem terenu rezultatom 79:72.

Pirot je u 4. kolu play off-a odigrao jednu fizički zahtevnu takmičarsku utakmicu, na kojoj je u odsustvu prvog pleja Đonlića rešio pitanje pobednika tek nakon racionalne i dobre igre u samoj završnici.

Pirotska ekipa se dobrano pomučila da bi savladala energičnu ekipu Železničara, pogotovo što, uprkos dobrom pristupu samoj utakmici i dobroj energiji, nije imala dobar ritam igre u napadu, podbacivši u šuterskom smislu, elementu igre u kome je ovoga puta čačanska ekipa bila bolja. Ipak, sve ostalo je bilo na strani ekipe trenera Zorana Milovanovića što umnogome odslikava i ekipni indeks uspešnosti od 104 naspram 60 u korist Pirota, na utakmici na kojoj su gotovo svi igrači Pirota dosegli dvocifreni indeks uspešnosti (najviši od svih Nikola Gašić, zvanični MVP utakmice).

Igrač sa najvećim uticajem na tok utakmice bio je kapiten Pirota Dušan Filipović, izvanredan u oba pravca osim u elementu koji je njegov zaštitni znak, šutu iz igre. Tu je bio najslabiji akter na utakmici a ponovo njen možda i najbolji igrač. Osim u šuterskom pogledu ostali igrači Pirota su bili oni pravi onda kada je bilo najvažnijen i kada se utakmica rešavala, što je ovoga puta bilo dovoljno za pobedu.

U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bili su Srđan i Aleksa Krsmanović a dobro su ih ispratili Miloje Šušić i Aleksa Milošević šutevima sa distance.

Zoran Milovanović, trener Pirota: Utakmica je bila jako teška jer smo igrali bez Nikole Đonlića koji je stub naše ekipe. Bilo je puno dobrih poteza ali i puno grešaka. Obe ekipe imaju dosta talentovanih igrača što je moglo da se vidi i prepozna. Na kraju su prevagnuli skokovi, što u napadu što u odbrani nakon kojih smo nekako uspeli da mirno privedemo utakmicu kraju.

Dušan Filipović, igrač KK Pirot: Znali smo da sa Železničarom neće biti lako, ti momci su dobro uigrani jer već godinama igraju zajedno. Nama je mnogo nedostajao povređeni Nikola Đonlić ali je nama bilo bitno da utakmicu dobijemo nakon onog poraza u Surdulici i da se vratimo na pobednički kolosek. Jako teška utakmica i čestitam i igračima gostiju i mojim saigračima jer smo zaista dali sve od sebe.

Aleksandar Bjelić, trener KK Železničar: Čestitke ekipi Pirota na pobedi, možda ne bi bilo nezasluženo da smo i mi pobedili. Imali smo i energiju i želju i dobar pristup i periode dobre igre ali pad koncentracije pre svega u odbrani nas je koštao pobede, kao i nedostatak Lazara Marković na utakmici kao jednog od naših vodećih igrača.

Play off 2.MLS – 4. kolo, subota, 05.03.2022. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”ŽELEZNIČAR” 79:72 (14:12 17:21 24:20 24:19)

Pirot: Nikola Đonlić, Vladimir Vranić 12 (2/6 za tri), Dušan Filipović 14 (1/8 za tri, 9/11 sl.bac, 8 sk, 6 as, 5 f.na, indeks 17), Pavle Pančić, Strahinja Stanković 7 (5 sk), Miloš Vukićević 5 (9 sk, 6 as, 1 bl, indeks 11), Lazar Dimovski 8 (4 sk, 3 f.na, indeks 11), Pavle Stepanović 8 (11 sk, 6 f.na, indeks 18), Nikola Gašić 16 (8 sk, 2 bl, 4 f.na, indeks 19), Bogdan Petrović 9 (4/4 sl.bac, 3 sk, 5 f.na, indeks 11). Trener Zoran Milovanović

Železničar: Petar Raković 8, Nikola Petrović 6, Dimitrije Krunić, Aleksa Šušić, Predrag Panić 7, Miloje Šušić 12 (4 sk, 6 as, indeks 13) Aleksa Krsmanović 13 (9 sk), Strahinja Sekulić, Aleksa Milošević 14 (4/6 za tri, 6 sk, indeks 13), Srđan Krsmanović 12 (6/9 za dva, 5 sk, indeks 15). Trener Aleksandar Bjelić

Sudije: Stefan Zdravković (Niš), Nemanja Kovačević (Beograd), Marko Šoškić (Beograd)
Delegat: Vladimir Ignjatović (Beograd)

U narednom 5. kolu play off-a 2.MLS Pirot dočekuje Borac iz zemuna. Utakmica se igra u subotu, 12.03.2022.g. u sportskoj hali Kej u ovosezonskom stalnom terminu od 18 časova.


About the AuthorBack to Top ↑