Izveštaj

Published on December 12th, 2021 | by admin

0

Prvi poraz Pirota na domaćem terenu

Pirot je u subotu, 11. decembra 2021. u 11. kolu 2.MLS prvi put poražen na domaćem terenu od Mladosti iz Smederevske Palanke rezultatom 84:80.

Sam početak utakmice, gotovo savršen za KK Pirot, ni u kom smislu nije nagovestio tok utakmice, pogotovo ne njen konačan ishod. Startna petorka Pirota je nakon početnog vođstva trojkom gostiju napravila seriju od 17:0, razorivši igru ekipe iz Smederevske Palanke i završivši taj prvi kvartal sa 19 koševa viška uz ekipni učinak od 49 naspram 5 vrednosnoh poena ekipe gostiju.

Šta se nakon toga desilo sa ekipom trenera Zorana Milovanovića ostaće za analizu njegovog stručnog štaba i prepričavanje onih koji su gledali utakmicu. Da li su se igrači Pirota uljuljkali nakon onakve furiozne prve četvrtine ili je došao momenat da ekipa jednostavno stane u nekom momentu nakon dva ipo meseca pobeđivanja i održavanja forme na visokom nivou! Kako god, ekipa Mladosti se u nastavku nije predala, naprotiv! Zaigrala je snažno po celom terenu, iskoristila šuterski pad pirotske ekipe, sasula im pet trojki, napravila seriju od 10:0 i na veliki odmor otišla sa samo 8 koševa zaostataka ali i povraćenim samopouzdanjem za nastavak utakmice na kojoj ih samo pobeda vodi u “plej-of” grupu na kraju prvog dela takmičenja.

I zaista, drugo poluvreme je bilo u znaku ekipe iz Smederevske Palanke. Na krilima sjajnog Aleksandra Nikolića pod oba koša, izvanrednog uticaja na igru iskusnog Mladena Vitkovića, razigranih spoljnih igrača Stojanovića i Trajkovića i konačno x-faktora cele utakmice, pleja Petra Šparovića koji je izrešetao koš domaće ekipe sa pet trojki i preuzeo odgovornost kada se lomila utakmica koja je, na kraju, nakon neizvesne završnice zasluženo pripala ekipi Mladosti.

Ljubitelji košarke koji su odgledali ovu utakmicu u Pirotu mogli su da vide svu nepredvidivost, specifičnost i svu draž košarke kada je sve moguće i kada je nezahvalno bilo šta sa sigurnošću predviđati. Ovoga puta se Mladost revanširala Pirotu za poraz u Smederevskoj Palanci, upravo oružjem koje je u tom njihovom porazu pirotska ekipa potegla i kojim je dobila utakmicu. Uostalom, kada Pirotu date gotovo 50-ak koševa u drugom poluvremenu i budete mnogo bolji u šutu za tri poena (15 prema 6), onda je moguće i da dobijete takvu utakmicu. I to je ekipa Mladosti ovoga puta ostvarila u Pirotu.

Trener Pirota Zoran Milovanović: Čestitam ekipi Palanke na odličnoj igri. Nama dati 84 poena baš je teško, to smo pokazali u prethodnom periodu. Mi smo utakmicu pobedili u jednom trenutku kada smo imali 19 razlike a onda smo se uljuljkali i to je ono što meni najviše smeta ali je ljudski da dođe i do jednog ovakvog poraza. Teško je i momcima i meni jer smo uhvatili jedan dobar ritam. Probaćemo da izađemo bolji iz ovoga, ima puno lekcija koje i iz ove utakmice možemo da naučimo.

Trener Mladosti Ivan Stefanović: Na početku se nismo dobro zagrejali nakon puta, ekipa Pirota je krenula silno, uspeli smo nekako da održimo balans do poluvremena, što je bio cilj, a onda i da preokrenemo u drugom poluvremenu što smo i uradili. Imali smo dobro šutersko veče za razliku od prve utakmice, kada je Pirot u prvom poluvremenu šutirao 8 od 10, tako da smo im sada vratili istom merom za prvu utakmicu. Želim puno sreće Pirotu u nastavku takmičenja.

Petar Šparović, igrač Mladosti: Čestitao bih Pirotu na dosadašnjem delu sezone, po meni Pirot igra najlepšu košarku u ligi i voleo bih da se Pirot vrati u KLS jer i kao grad zaslužuju da igraju najviši rang takmičenja. Na ovoj utakmici smo mi stariji igrači preuzeli odgovornost, sada se desilo i da je to bilo uspešno za pobedu.

  1. kolo 2.MLS, subota, 11.12.2021. Hala Kej, Pirot
    KK”PIROT ” : KK”MLADOST” 80:84 (32:13 13:24 17:25 18:22)

Pirot: Nikola Đonlić 10 (5 as, 3 os.l, 9), Vladimir Vranić 14 (5/5 sl.bac, 4 sk, indeks 13), Dušan Filipović 8 (5/5 sl.bac, 8 sk, 2 as, 4 f.na, indeks 9), Pavle Pančić, Strahinja Stanković 161 (50% šut iz igre, indeks 10), Miloš Vukićević 6 (5 sk), Lazar Dimovski 3 (4 sk), Pavle Stepanović 5 (6 sk, 5 f.na), Nikola Gašić 13 (86% šut iz igre, 8 sk, 3 bl, indeks 23), Bogdan Petrović, Lazar Đoković 5 (2/3 iz igre), Andrija Kostić. Tr. Zoran Milovanović

Mladost: Petar Šparović 19 (5/9 za tri, 2/2 sl.bac, 4 sk, 3 as, 3 os.l, indeks 21), Luka Stevanović, Aleksandar Nikolić 21 (69% šut iz igre, 9 sk, 6 f.na, indeks 28), Stefan Torbica 2, Mladen Stojanović 18 (3/6 tri, 7/7 sl.bac, 3 as, 5.f.na), Arian Asanović 1, Mladen Vitković 12 (4/8 za tri, 8 sk, 3 as, indeks 18), Minja Todorović 2, Nemanja Dimitrijević, Miloš Milovanović, Vladimir Trajković 9 (3/7 za tri, 5 as). Tr: Ivan Stefanović

Sudije: Ivana Ivanović (Beograd), Marko Orešković (Kačarevo), Vladimir Đorđević (Leskovac)
Delegat: Slobodan Pavlica (Beograd)

U narednom 12. kolu 2.MLS Pirot, poslednjem u 2021. godini, Pirot gostuje ekipi Žitko Basketa u Beogradu.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑