vesti

Published on October 29th, 2021 | by admin

U 5. kolu 2.MLS Pirot dočekuje beogradski Žitko Basket

U subotu, 30. oktobra 2021. od 18 časova u hali Kej Pirot dočekuje beogradski Žitko Basket, ekipu sa kojom prvi put u svojoj istoriji igra utakmicu.

Žitko Basket je kao novi član Druge lige Srbije u prva četiri kola pokazao da je u svakom smislu reči respektabilna ekipa u rangu koji igra, što za košarkaške poznavaoce prilika svakako nije iznenađenje, pogotovo kada se uzme u obzir roster beogradske ekipe, sastavljen po najboljem modelu spoja iskustva i mladosti. Ekipa koju je preko 18 godina predvodio Dragan Jakovljević, sadašnji trener zemunske Mladosti i u kojoj je potekao Bogdan Bogdanović, aktuelna NBA zvezda i srpski reprezentativac, sa polovičnim skorom uz poraze od dve najbolje ekipe u ligi, Spartaka i Čačka, sigurno će u Pirotu pokušati da osvoji bodove i opravda renome jedne od boljih ekipa u ligi.

Na drugoj strani pirotska ekipa ima razloga da nakon skora od tri pobede i jednog poraza u prva četiri kola, od kojih je čak tri puta gostovala, dočeka beogradsku ekipu sa puno vere u novu pobedu. Na utakmici, na kojoj će momci trenera Zorana Milovanovića konačno nastupiti kompletni, debitovaće i plej Bogdan Petrović, novo pojačanje iz Kraljeva.

Potsetimo, utakmici sa Žitko Basketom će u skladu sa odlukom Ministarstva Srbije i KSS moći da prisustvuju gledaoci do 30% kapaciteta hale uz obavezno nošenje zaštitnih maski na utakmici, tako da će oko 300 onih koji prvi dođu u halu moći da prisustvuju jednoj izvanrednoj utakmici dva dobra rivala.


About the AuthorBack to Top ↑