Izveštaj

Published on September 16th, 2021 | by admin

0

Prvi poraz Pirota na četvrtoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu

Pirot i Borac iz Zemuna su odigrali jednu izvanrednu pripremnu utakmicu, taman takvu kakvom su treneri Zoran Milovanović i Siniša Matić želeli da razigraju sve svoje igrače, doziraju im minutažu na primerenu meru i uliju samopouzdanje 15-ak dana pre početka takmičenja.

Utakmica je na žalost počela minutom ćutanja u čast iznenada preminulog legendarnog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića.

Nakon izjednačene igre i permanentnog reztultatskog egala u prva tri kvartala sedam trojki gostiju u poslednjoj četvtrini bile su presudne da se prelomi utakmica u njihovu korist. Na drugoj strani pirotska ekipa nema razloga da žali jer je uprkus prvom porazu na prijateljskim utakmicama pokazala svoj talenat i potencijal u najboljem izdanju do sada. Malobrojna publika je imala prilike da vidi dobar intenzitet i tempo igre, izvanredno zalaganje oba rivala, čak i niz atraktivnih poteza i asistencija, pogotovo u izdanju domaće ekipe, od kojih će se posebno pamtiti minijatura Đorđa Đorđevića i najatraktivniji potez utakmice u poslednjoj četvrtini. Pamtiće se i raziganost Nikole Gašića u oba pravca, kao i njegove tri izvanredne trojke.

Napomenimo da je Pirot nastupio bez Nikole Đonlića i nekoliko mladih igrača koji su u vreme utakmice imali obaveze u školi.

Prijateljaka utakmica, br.4, četvrtak, 16.09.2021. Sportska hala Kej
PIROT – BORAC Zemun 75:81 (20:19 17:18 18:19 20:25)

Pirot: Ognjen Ignjatović, Lazar Dimovski 6, Vladimir Stefanović 2, Dušan Filipović 8, Strahinja Stanković 11, Đorđe Đorđević 11, Pavle Stepanović 14, Miloš Vukićević 4, Nikola Gašić 19. Tr. Zoran Milovanović

Borac: Burgić 11, Sopijanić, Ekmedžić 3, Simeunović 10, Vukojčić 17, Milošević, Miculović 17, Trajković 5, Beader 3, Branković 15, Jovanović. Tr. Siniša Matić

Sudije: Žarko Stanković, Mihajlo Milošević

Naredne dve utakmice Pirot će odigrati na tradicionalnom XII memorijalnom turniru “Milan Milošević Mica”, u Nišu, prvu u subotu, 18.09.2021. od 17,30 časova u hali OŠ”Duško Radović” protiv niškog Konstantina. Drugi polufinalni par čine niški Marinos i aleksinački Napredak. U nedelju, 19.09.2021.g. se od 16,30 igra se utakmica za 3. mesto a od 19,30 finale.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑