Izveštaj

Published on September 14th, 2021 | by admin

Pirot treću prijateljsku utakmicu okončao nerešenim rezultatom

Mlada pirotska ekipa trenera Zorana Milovanovića je odigrala i treću pripremnu utakmicu, drugu na domaćem terenu, okončavši je nerešenim rezultatom, kojim se mogu završiti jedino prijateljske utakmice. Protivnik je bila ekipa Borca iz Zemuna iskusnog trenera Siniše Matića, koja je takođe član Druge lige (doduše druge grupe podeljene lige na dve grupe od po 8 ekipa).

Iako je utakmica bila prijateljskog karaktera, agilna ekipa Borca je od samog starta zaigrala najjače moguće, pogotovo u fazi odbrane, što je značajno usporilo pirotsku ekipu, koja se i dalje nalazi u fazi kada joj pre svega nedostaje svežine, što se pre svega odrazilo na procente šuta (jedna trojka u prve tri četvrtine, nasuprot devet trojki gostiju). Zemunci su u te prve tri četvrtine držali permanentno vođstvo od desetak poena razlike, da bi im izlazak Nikole Đonlića iz igre zbog laše povrede u ranoj fazi utakmice dodatno olakšao posao.

Ipak, u poslednjoj četvrtini je ekipa Pirota zaigrala jače i konkretnije pokazavši da može mnogo više od onoga što je pokazala u prva tri kvartala utakmice, tako da je pre svih na krilima probuđenog Dušana Filipovića uspela da stigne do izjednačenja. U poslednjih dvadesetak sekundi utakmice su obe ekipe bile neuspešne u napadu tako da je regularni tok završen nerešenim rezultatom. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat, 67:67.

Pripremna utakmica je svojim intenzitetom, tempom i zalaganjem svih aktera na terenu ipak ispunila svrhu, da bi treneri bolje videli u kom su im stanju ekipe 20-ak dana pre početka prvenstva.

Prijateljaka utakmica, br.3, utorak, 14.09.2021. Sportska hala Kej

PIROT – BORAC Zemun 67:67 (15:22 16:18 16:19 20:08)

Pirot: Nikola Đonlić 3, Lazar Dimovski 10, Vladimir Stefanović 5, Dušan Filipović 11, Strahinja Stanković 14, Đorđe Đorđević 8, Pavle Stepanović 7, Miloš Vukićević 5, Andrija Kostić, Ognjen Ignjatović 2, Nikola Gašić 2, Marko Manić. Tr. Zoran Milovanović

Borac: Miculović 14, Burgić 13, Sopijanić 2, Simeunović 3, Vukojčić 15, Milošević, Trajković 4, Beader 2, Branković 10, Zorić 4, Jovanović. Tr. Siniša Matić

Dva rivala će se naknadno dogovoriti o terminu još jedne utakmice, koja će se odigrati u četvrtak. Kalendar takmičenja biće poznat u sredu, 15-og septembra nakon satanka klubova Duge lige Srbije.


About the AuthorBack to Top ↑