Izveštaj

Published on April 12th, 2021 | by admin

Pirot se porazom oprostio od KLS

Pirot se porazom od Slobode u poslednjem kolu oprostio od KLS. Utakmica je odigrana u subotu, 10. marta 2021. u sportskoj hali Kej u Pirotu. Rezultat 73:93.

Pirot i Sloboda su odigrali gotovo revijalnu utakmicu, neuticajnu na bilo čiji plasman na tabeli KLS, možda jedino na međusobni prestiž dva rivala. Treneri obe ekipe, pogotovo pirotske, dali su veću minutažu igračima koji su manje igrali tokom prvenstva tako da je razigranost i motivisanost aktera presudila pobednika. A pobednik je bila užička ekipa, kojoj se, stekao se utisak, baš igralo i koja je svojom motivisanošću i agilnošću svoj talenat i kvalitet pretočila u ubedljivu pobedu. Pirotskoj ekipi je malo toga polazilo za rukom tako da bez nekolicine važnih igrača, koji nisu ulazili u igru, nije mogla adekvatno da parira raspoloženim gostima koji su zasluženo došli do ubedljive pobede.

Sve u svemu, Pirot je svoju prvu prvoligašku sezonu završio na poslednjem mestu, oprostivši se od KLS kompetativnošću i igrama kojih ne treba da se stidi. Na žalost, nekoliko neizvesnih završnica su okončane porazima na volšeban način što će se dugo prepričavati i što je gotovo obeležilo sezonu uz niz neverovatnih rezultata u završnici prvenstva koji su značajno uticali na plasman ekipa koje su se borile za opstanak, pogotovo na plasman pirotske ekipe.

Košarkaški klub Pirot je svojim prvim, na žalost rezultatski neuspešnim ali ne i inferiornim učešćem u KLS, stekao dragoceno iskustvo, sa kojim će se, nadamo se, u perspektivi lakše i ponovo izboriti za poziciju u najvišem državnom rangu kojem po mnogo čemu da pripada nakon 69 godina permanentnog takmičenja i trajanja.

  1. kolo KLS, subota, 10.04.2021. Hala Kej, Pirot
    KK”PIROT” : KK”SLOBODA” 73:93 (24:16 25:21 20:24 18:27)

Pirot: Nikola Đonlić 14 (2 as, 4 f.na, 3 os.l), Sanel Mukanović 2 (2 as), Dušan Filipović 19 (4/12 za tri, 3 as, 4 f.na, indeks 16), Vladiimir Stefanović 6 (3 sk), Dimitrije Đorđević 8 (8 sk, 2 as), Lazar Rašić, Ivan Pendić 4, Miloš Vraneš 18 (12 sk, 6 f.na, indeks 25), Martin Matović 2 (7 sk), Miodrag Stojanović, Mladen Pantić, Vladimir Đorđević. Trener: Filip Socek

Sloboda: Bogdan Tejić, Aleksandar Ilkić 15 (4 sk, 5 as, 4 f.na, indeks 23), Aleksa Čubić 2, Aleksa Stepanović 15 (70% šut iz igre, 6 sk, 3 as, indeks 23), Đorđe Božić, Tadija Tadić 7 (7 sk), Dimitrije Nikolić 7, Aleksa Ilić 16, Radomir Matović 2, Igor Čvorović 8, Jovan Vojinović 13 (3/5 za tri), Đorđe Pažin 8. Tr: Oliver Popović

Sudije: Jasmina Juras (Novi Sad), Duško Sedlar (Novi Sad), Stevan Krstić (Aleksinac)
Delegat: Ljubomir Milićević (Kruševac)


About the AuthorBack to Top ↑