Izveštaj

Published on April 8th, 2021 | by admin

Pirot poražen od Vršca i na domaćem terenu

Pirot je u sredu, 7. marta 2021. u odloženoj utakmici 26. kola KLS na domaćem terenu u neizvesnoj završnici poražen od Vršca rezultatom 88:87.

Pirot i Vršac su odigrali jednu dobru prvenstvenu utakmicu sa dva različita poluvremena pri čemu je prvo po svemu prikazanom pripalo domaćoj ekipi a drugo, odlučujuće, gostima koji su se razigrali u pravom momentu i u neizvesnoj završnici zasluženo pobedili.

Od samog početka utakmice do kraja poluvremena pirotska ekipa je predvođena odličnim Pantićem zaigrala dobro, efikasno i racionalno preuzevši kontrolu igre i reklo bi se otvorivši bez većih problema put do svoje desete pobede u ligi. Ipak, uprkos želji, htenju i dobroj energiji, čak i u momentima kada je na terenu sve funkcionisalo dobro, osećalo se da su igrači trenera Filipa Soceka bez one vatre u očima nakon saznanja pobednika upravo završene poslednje utakmice u ligi čiji je ishod konačno raspršio nade za opstankom, bez obzira na eventualne pobede u preostala dva duela do kraja. Ta rezigniranost se naročito odrazila na igru u drugom poluvremenu, pogotovo kada se ekipa Vršca, rasterećena borbe za opstankom, razigrala i iz minuta u minut počela sve uspešnije da topi prednost domaće ekipe. Daleko od toga da je pirotska ekipa odustala od borbe, ali je samim saznanjem igrača da se o sopstvenoj sudbini više ništa ne pitaju uticala na njihovo samopouzdanje što je u globalu rezultovalo porazom na kraju sa pola koša razlike, baš onako kako to obično biva kada kola krenu nizbrdo i kada se ispusti pobeda poslednjim lošim napadom. Ekipi Vršca sve pohvale za motivisanu igru i zasluženu pobedu jer je bila bolja u presudnom kvartalu, onda kada se rešavalo pitanje pobednika.

MVP utakmice je bio iskusni centar Pirota Mladen Pantić sa dabl-dabl učinkom, pouzdan sve vreme i izuzetan na šutu, odigravši jedini sa dovoljno samopouzdanja, bez obzira na sveobuhvatni milje u kome je utakmica odigrana. Dobru igru pokazali su i Dušan Filipović, Miloš Vraneš, Nikola Đonlić i ostali, ali će se od svega najviše pamtiti da je nakon današnje utakmice Pirot ispao iz KLS.

U ekipi Vršca bolji od ostalih bili su Dejan Janjić i Miloš Nikolić, a izvanredno su ih ispratili Peterson, Filip Simić, Bogdan Nedeljković i Bratislav Jeković.

  1. kolo KLS, sreda, 07.04.2021. Hala Kej, Pirot
    KK”PIROT” : KK”VRŠAC” 87:88 (24:16 25:21 20:24 18:27)

Pirot: Nikola Đonlić 10 (67% šut iz igre, 5 sk, 6 as, indeks 16), Sanel Mukanović, Dušan Filipović 12 3/7 za tri, 4 sk, 8 as, 4 f.na, 2 os.l, indeks 20), Vladiimir Stefanović, Dimitrije Đorđević (4 sk), Lazar Rašić 9 (6 sk), Ivan Pendić 2, Miloš Vraneš 19 (4 sk, 5 f.na, 1 bl, indeks 17), Martin Matović 4 (3 f.na, 1 bl), Miodrag Stojanović, Mladen Pantić 14 (65% šut iz igre, 5/6 sl.bac, 10 sk, 2 as, 5 f.na. 4 izg.l, indeks 33), Vladimir Đorđević. Trener: Filip Socek

Vršac: Filip Simić 8 (9 as), Dejan Janjić 19 (67% šuta iz igre, 3/4 za tri, 7 sk, indeks 25), Marko Dukić, Peterson Brandon Jerome 15, Bogdan Nedeljković 11 (80% šut iz igre, 5 sk), Mateja Majstorović, Vanja Gazibegović (6 sk), Miloš Dimić, Stefan Živanović 1, Bratislav Jeković 13 (72% šut iz igre), Miloš Nikolić 21 (67% šut iz igre, 2/3 za tri, indeks 20). Tr: Vladimir Lučić

Sudije: Radoš Arsenijević (Beograd), Aleksandar Milojević (Kruševac, Ljubomir Marković (Čačak)
Delegat: Vlatko Vuković (Kraljevo)

U poslednjem, 30. kolu KLS Pirot dočekuje užičku Slobodu. Utakmica se igra u prvobitno najavljenom i stalnom terminu u subotu, 10. marta 2021.g. od 18 časova u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑