Izveštaj

Published on January 17th, 2021 | by admin

0

Pirot otvorio drugi deo sezone pobedom nad Metalcem na domaćem terenu

Pirot je u subotu, 16. januara 2021. u 17. kolu KLS na domaćem terenu pobedio Metalac iz Valjeva rezultatom 91:76.

Pirot je pobedom nad valjevskim Metalcem na utakmici 17. kola otvorio drugi deo sezone. Nakon izvanredne timske igre ostvarena je važnu pobeda na putu povratka u konkurentni takmičarski rivalitet sa ekipama koje se bore za opstanak u ligi. Način na koji je pobeđen potencijalni konkurent u toj borbi je pre svega vredan podizanja smopouzdanja i pobeničkog duha jer će svaka naredna utakmica za pirotsku ekipu biti u rangu kvalifikacione ka konačnom cilju u prvoj sezoni u KLS.

Tok utakmice je od početka do samog kraja u potpunosti pripao ekipi trenera Filipa Soceka, bez obzira što je valjevska ekipa pružila zdušan otpor u oba pravca. Dobar rad na treninzima konačno je počeo da se naplaćuje, na ovoj utakmici najpre uspešnošću skoka u napadu, potom dobrom odbranom i po širini i po dubini što je konačno rezultiralo i sjajnim i uspešno realizovanim napadačkim akcijama i kontrolom igre i same utakmice u svakom pogledu, tako da je izvanredno prvo poluvreme Pirotu donelo 20 poena prednosti. Naravno da ekipa trenera Vladimira Đokića nije sedela skrštenih ruku. Naprotiv! Zaigrali su gosti u trećoj četvrtini najjače moguće, pokušali da iskoriste otsustvo sa terena rovitog Pantića i sustignu veliki zaostataak, koliko god je to izgledalo neverovatno. Zapretili su ozbiljno nekoliko minuta ali je pirotska ekipa uzvratila strpljivom i zrelom igrom, odbila napade, ponovo nametnula svoj ritam igre i gotovo rutinski odigrala poslednjih petnaest minuta utakmice.

Ekipa Pirota je do novih bodova došla pravom timskom igrom, bukvalno, tako da je suvišno isticati pojedinačne učinke. Potvrda toga su neki statistički parametri, poput košgeterskog učinka raspodeljenog gotovo na sve igrače u igri kao i ubedljivo bolji skor Pirota kada su u pitanju poeni iz drugog napada ili iz kontranapada. Šta je sve na ovoj utakmici uradio razgoropađeni Miloš Vraneš pričaće se isto koliko i o velemajstorkoj i zreloj igri Lazara Rašića, svestranoj ulozi Filipovića, Đonlića i sve boljeg Matovića, majstorkim i bez greške odigranim Mukanovićevim minutima, energičnoj borbi Đukana Đukanovića protiv agresivnih igrača njegovog nekadašnjeg kluba, Pantićevog poluvremena dok je mogao pa sve do Pendićevih nestvarnih minijatura, Pendića koji je pre nekoliko dana dobio sina. Ipak, svi su na ovoj utakmici pre svega bili podređani klubu i svi su pobedu izneli pravom timskom igrom.

Kod igrača Metalca bolji od ostalih bili su Stefan Sinovec, Marko Bajić i Nikola Stefanović ali su pobednički bodovi više nego zasluženo pripali domaćoj ekipi.

  1. kolo KLS, subota, 16.01.2021. Hala Kej, Pirot
    KK”PIROT” : KK”METALAC” 91:76 (32:16 22:18 13:18 24:24)

Pirot: Nikola Đonlić 7 (2/5 za tri, 4 sk, 3 as, 3 f.na, 2 os.l, indeks 12), Sanel Mukanović 2 (4 as), Dušan Filipović 13 (2/2 za dva, 3/10 za tri, 6 sk, 2 as, indeks 13), Dimitrije Đorđević, Lazar Rašić 17 (1/1 za dva, 4/7 za tri, 3/4 sl.bac, 3 as, indeks 15), Ivan Pendić 12 (4/6 za dva, 1/1 za tri, 71% šut iz igre, 4 sk, indeks 13), Miloš Vraneš 20 (7/9 za dva, 1/2 za tri, 73% šut iz igre, 6 sk, 3 f.na, indeks 23), Martin Matović 6 (2/2 sl.bac, 3 f.na), Miodrag Stojanović, Mladen Pantić 9 (2/4 za dva, 4/4 sl.bac, 3 sk, 2 as, 5 f.na, indeks 13), Vladimir Đorđević, Đukan Đukanović 5 (6 sk). Trener: Filip Socek

Metalac: Marko Bajić 15 (6/8 za dva, indeks 15), Nemanja Janković, Luka Jovanović 8, Nikola Draganović 5, Uroš Đokić, Slobodan Jovanović 8, Nikola Stefanović 9 (4/5 za dva, 7 sk, indeks 15), Igor Đuković 3, Vladimir Radomirović 10, Amar Mehić 4, Aleksandar Teofilović, Stefan Sinovec 14 (3/7 za tri, indeks 11). Tr: Vladimir Đokić

Sudije: Ivan Stefanović (Kraljevo), Aleksandar Milojević (Kruševac), Marko Strika (Beograd)
Delegat: Milan Tasić (Beograd)

U narednom, 18. kolu KLS Pirot gostuje Dinamiku.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑