vesti

Published on January 15th, 2021 | by admin

Nakon gotovo pola veka Pirot dočekuje Metalac

U subotu, 16. januara 2021.g. u 17. kolu KLS Pirot dočekuje Metalac iz Valjeva. Utakmica se igra od 18 časova u sportskoj hali Kej.

Nakon odložene utakmice 16. kola protiv OKK Beograda u gostima Pirot ipak otvara drugi deo sezone utakmicom na domaćem terenu protiv Metalca iz Valjeva koji je u 2. kolu na svom terenu bio bolji pobedivši sa sedam poena razlike, uglavnom zahvaljujući izuzetnoj roli Zorana Paunovića koga su izvanredno ispratili Jovanović i Pašajlić. Na žalost sa ostvarenim skorom nakon prvog dela sezone oba kluba će se do kraja lige grčevito boriti za opstanak, što pogotovo važi za pirotsku ekipu za koju će svaka naredna utakmica biti odučujuća.

Ekipa trenera Vladimira Đokića je utakmicu dva stara rivala shvatila najprofesionalnije moguće, tako da Valjevci u Pirot dolaze dan ranije i nakon ubedljive pobede nad Slogom u Kraljevu u zaostaloj utakmici odigranoj u sredu. Iako će utakmicu propustiti Paunović, ekipa Metalca sa puno optimizma dočekuju subotnji megdan pojačana iskusnim Sinovecom.

Na drugoj strani ekipa trenera Filipa Soceka na treninzima uporno brusi formu za uzlet u drugom delu lige. U pirotskoj ekipi je sporan nastup Vladimira Đorđevića ali su ostali fit, računajući i nekadašnju uzdanicu i kapitena Metalca, pleja Đukana Đukanovića, koji će ovoga puta braniti boje Pirota.

Sve rečeno garantuje jednu izvanrednu takmičarsku utakmicu koja bi, da je moguće, nesumnjivo napunila halu Kej do poslednjeg mesta. Ovako ljubiteljima košarke i navijčima oba kluba ostaje uteha da će utakmicu moći da pogledaju u direktnom prenosu na TV Pirot, ali i LIVE STREAM prenosu na linku koji će biti postavljen na klupskim sajtovima oba rivala kao i portalu “sportuživo.tv”.


About the AuthorBack to Top ↑