Izveštaj

Published on November 23rd, 2020 | by admin

0

U 9. kolu KLS Pirot poražen od Tamiša u Pančevu

Pirot je u 9. kolu KLS u neizvesnoj završnici poražen od Tamiša u Pančevu rezultatom 71:65. Utakmica je odigrana u subotu, 21. novembra 2020. od 19 časova u sportskoj hali Strelište.

Pirot je na debitantskoj utakmici novog trenera Filipa Soceka poražen od pančevačkog Tamiša u gostima na utakmici čiji je ishod po svemu viđenom trebalo da odluče odbrane ali je na kraju pobeda izmakla gostima uglavnom zbog loših procenata šuta kako iz igre tako i sa linije slobodnih bacanja. Ili bolje rečeno nedovoljne koncentracije pri šutu nakon potrošenosti u odbrani, čiji je intenzitet sve vreme bio na pravom prvoligaškom nivou. Na žalost, pirotskoj ekipi je uprkos većem broju poseda bukvalno nedostajala jedna trojka i jedna odbrana u finišu da bi konačno jednu neizvesnu utakmicu prelomili u svoju korist. Ovako je vezan šesti poraz u nizu nakon devet odigranih kola a ekipi ostavljeno puno posla do povratka u takmičarski balans u borbi za opstankom u ligi.

Malo se toga može zameriti obema ekipama za igru i popriličnu neefikasnost jer su se svojski borile uz ravnopravni odnos snaga na terenu. Pirotskoj ekipi je pripala prva četvrtina, domaćoj druga da bi do kraja obe bile u rezultatskom egalu. Statistički podaci sa utakmice neće ponuditi odgovor o prevazi, o tome će možda analiza stuke više reći, ali je po svemu sudeći pobeda pripala Tamišu zbog lošeg šuta Pirota u poslednjih pet minuta, čiji su igrači u tom periodu šest puta promašili za tri, dva puta za dva i jednom sa linije slobodnih bacanja. Kada se tome dodaju dve izgubljene lopte i činjenica da je u tih pet minuta postignut samo jedan poen može se reći da je pobeda izmakla upravo zbog toga.

Sve u svemu, nakon pokazane energije u odbrani i pristupa igri i samoj utakmici nije bilo nezadovoljstva u ekipi Pirota. Ostala je žal zbog poraza ali nada sigurno umire poslednja, pogotovo u sportu i pogotovo kada u ligi ostaje još 21. neodigrano kolo.

U ekipi trenera Soceka najbolju partiju je pružio Vladimir Đorđević dok je u pobedničkoj ekipi sa istim učinkom utakmicu završio Zoran Krstanović.

9. kolo KLS, petak, 21.11.2020. Hala Strelište, Pančevo
KK”TAMIŠ” : KK”PIROT” 71:65 (19:25 27:17 10:10 15:13)

Tamiš: Filip Anđušić 14, Petar Rebić, Ivan Smiljanić 9, vasilije Kovačević, Brevin Michael Pritzl 8, Kosta Uskoković, Zoran Krstanović 17 (indeks 20), Nikola manojlović Saša radović 13, Luka Petrović 8, Marko Pavićević 2. Tr: Bojan Jovičić

Pirot: Nikola Đonlić 9 (67% šut iz igre, 4 sk, 3 f.na, indeks 12), Sanel Mukanović (4 sk, 3 as), Demonte Flannigan 4 (4/4 sl.bac, 3 sk, 3 as), Dušan Filipović 6 (2/8 za tri, 4 sk, 3 as, 2 f.na, 4 izg.l), Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević 3 (2 sk, 1 as), Lazar Rašić 5 (3 sk, 3 as, 2 os.l), Ivan Pendić 6, Miloš Vraneš 5 (3 f.na), Miodrag Stojanović 3 (2 sk), Mladen Pantić 7 (60% šut iz igre, 6 sk,), 2 f.na), Vladimir Đorđević 17 (4/6 za dva, 2/6 za tri, 3 sk, 3 as, 4 f.na, 2 os.l, indeks 20). Tr: Filip Socek

Sudije: Aleksandar Glišić, Ljubomir Marković, Dejan Mizdrak. Delegat: Predrag Miljuš

U narednom, 10. kolu KLS, koje se po rasporedu igra u sredu, 25.11.2020.g. Pirot dočekuje Kraljevačku Slogu. O tačnom terminu utakmice zbog novih mera vlade republike Srbije obavestićemo javnost blagovremeno.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑