Izveštaj

Published on October 11th, 2020 | by admin

Pirot bolji od Dinamika na domaćem terenu

Pirot je u subotu, 26. oktobra 2020. u 3. kolu KLS na domaćem terenu pobedio beogradski Dinamik rezultatom 79:75.

Pirot je u 3. kolu KLS na impresivn način, obzirom na probleme sa povredama sa kojima se borio poslednjih dana, ostvario drugu pobedu za mirniji nastavak takmičenja. Utakmica puna tempa će se posebno pamtiti po izuzetnom izdanju dvojice najiskusnijih igrača na terenu, Sanela Mukanovića i Mladena Pantića, koji su kreirali pobedu Pirota nad izuzetno poletnom i kvalitetnom ekipom, kakva je Dinamik svakako. Ekipa trenera Marka Spasića je uprkos izuzetnom pojedinačnom učinku navedenih igrača do vredne pobede došla pre svega zahvaljujući timskoj igri, još više timskom duhu koji je reklo bi se bio odlučujući faktor pobede. Upravo tim elementom igre koji se ne vidi u statistici i takvim pristupom utakmici pirotska ekipa je iz minuta u minut energične i fizički izuzetne igrače Dinamika polako uvela u svoj ritam igre tako da je imala gotovo sve vreme rezultatsku prednost, reklo bi se i kontrolu same utakmice koju je na kraju ipak teškom mukom privela kraju došavši do zaslužene pobede.

Tridesetak prisutnih gledalaca na utakmici imalo je privilegiju da uživo vidi veću energiju najiskusnijih pirotskih igrača u odnosu na one mlade iz gostujuće ekipe. Videli su kako Mukanović gine svih 40 minuta na terenu i uz to kreira i poentira kao u najboljim danima. Videli su i kako ga povređeni Đonlić bodri a on igra za obojicu. Bukvalno! Videli su Dušana Filipovića koji igra sve spoljne pozicije redom i to na izuzetno uspešan način iako su od njega očekivali uglavnom one duge trojke. Videli su kako Rašić hladnokrvno poentira a potom na drugoj strani igra odbranu pa onda prenosi loptu. Videli su ponovo sigurnog Matovića na delu i Pendića najboljeg kada se rešavala utakmica. I konačno, videli su kako igra Mladen Pantić i šta i koliko zaista znači za ekipu. Zaista su imali šta da vide i raduju se na kraju pobedi izvojevanoj zahvaljujući pre svega velikoj borbenosti cele ekipe.

Pobeda Pirota nad još jednom kvalitetnom beogradskom ekipom formiranom po najboljem modelu spoja mladosti i iskustva u najmanju ruku je pokazala da novi prvoligaš neće biti autsajder u rangu takmičenja koji prvi put igra od svog osnivanja. Trener Marko Spasić, koji je izvanrednim načinom vođenja ovoj utakmici svakako stavio svoj pečat, sa dobrom verom u dobre rezultate može da očekuje nastavak takmičenja ako je suditi po načinu igre i ponašanja svih na ovoj utakmici.

Na drugoj strani je Dinamik, predvođen odličnim tandemom Gregor Glas – Akaj Mert, pokazao da je po potencijalu izvanredna ekipa koja može da pobedi svakoga u ligi. Na ovoj utakmici su odlični bili i Vasiljević, Vuk Đorđević i mladi Tomašević ali je iskusnija ekipa Pirota u svojoj hali Kej zasluženo osvojila pobedničke bodove.

2.kolo KLS, subota, 10.l0.2020. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”DINAMIK” 79:75 (20:22 22:19 22:11 15:23)

Pirot: Sanel Mukanović 14 (8 sk, 8.as, 4 f.na, indeks 21), Demonte Flannigan, Dušan Filipović 8 (5 sk, 3 as, 3 f.na, 2 od.l, indeks 10), Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević 1, Lazar Rašić 9 (2/5 za tri, 4 as, 6 f.na, indeks 11), Ivan Pendić 13 (56% šut iz igre, 6 sk, 2 os.l, indeks 13), Miloš Vraneš 2, Martin Matović 11 (83% šut iz igre, 5 sk, indeks 10), Borko Đorđević, Miodrag Stojanović, Mladen pantić 21 (73% šut iz igre, 4 sk, 3 as, 7 f.na, indeks 25). Trener: Marko Spasić

Dinamik: Gregor Glas 22 (8 f.na), Akaj Mert 13, Nikola Radovanović, Stefan Šajin 4, Bojan Tomašević 6 (9 sk), Toma Vasiljević 16 (6 sk, indeks 18), Božidar Babović 2, Marko Čakarević, Vuk Đorđević 15 (4 sk, 6 f.na), Dejan Ilinčić. Tr: Miro Alilivić

Sudije: Ivan Stefanović (Kraljevo), Vladimir Vesković (Beograd), Stevan Krstić (Aleksinac)
Delegat: Milan Krneta (Beograd)

U narednom, 4. kolu KLS Pirot je ponovo domaćin, ovoga puta novosadskoj Vojvodini, trenutnom llideru na tabelu. Utakmica se igra u PETAK, 16. oktobra 2020.g. od 18 časova u hali Kej bez prisustva publike ali uz direktan TV prenos na sportkom kanalu ARENA.


About the AuthorBack to Top ↑