Izveštaj

Published on October 4th, 2020 | by admin

Pirot poražen od Metalca u Valjevu

Pirot je na svom prvom gostovanju u KLS poražen od Metalca u Valjevu rezultatom 92:85. Utakmici je odigrana u subotu, 3. oktobra 2020. od 19,30 časova u hali “15 septembar”.

Nakon nekoliko decenija pauze Metalac i Pirot su odigrali jednu dobru, uzbudljivu i neizvesnu takmičarsku utakmicu, ovoga puta u KLS, koja je po prikazanoj igri svakako bila dostojna ranga takmičenja i starog, velikog rivaliteta dva kluba.

Utakmicu je domaća ekipa otvorila na izvanredan način, gotovo razorivši igru Pirota u oba pravca, što je rezultiralo dvocifrenom razlikom već nakon prve četvrtine. Srećom, Miloš Vraneš je sa sedam vezanih poena koliko-toliko popravio skor Pirota u samom finišu tog kvartala.

Ipak, ekipa trenera Marka Spasića je, kao mnogo puta ranije, pokazala da ume da se vrati u igru nakon padova poput ovoga sa početka utakmice. Rastrčao se Sanel Mukanović, podigao ekipu iz letargije, raspucali su se Filipović i Rašić, debijem u ekipi Maldena Pantića dobilo se na sigurnosti pod oba koša, dobrim odbranama se pridodao Demont Flanigen i Pirot je dosegao rezultatski egal na kraju treće četvrtine. Čak je košem Pantića na uvodu poslednjeg kvartala Pirot poveo (64:62). Od tog trenutka je na terenu otpočela igra na sve ili ništa obeju ekipa. Na ponos trenera Vladimira Đokića, njegova dva bisera, Zoran Paunović i Miroslav Pašajlić, preuzela su odgovornost, dala sve svoje najbolje u tim momentima i igrom jedan na jedan, onom koja se najteže brani, pogađala koš Pirota u najbitnijim momentima. Njima se uz neverovatnu efikasnost priljučio na ovoj utakmici sjajni Slobodan Jovanović. Pogađali su koš Pirota iz svih pozicija, par puta i sa istekom vremena za napad, realizovavši od neverovatnih 30 poena u toj poslednjoj četvrtini čak 25 njih trojica. Junak utakmice je svakako bio Zvezdina nada i mladi reprezentativac Zoran Paunović sa postignutih 39 poena (13/18 za dva), 11 skokova (“dabl-dabl” učinak) i indeksom uspešnosti 44. Sa takvim učinkom je reklo bi se i najpravednije da se dobije utakmica, što je ekipa Metalca i ostvarila. Sve čestitke!

U ekipi Pirota su izvanrednu igru prikazali Filipović, Rašić i Mukanović. Novi centar Mladen Pantić je nagovestio koliko će pojačanje biti, Dimitrije Đorđević je pokazao zrelost u igri u njegovih dvadesetak minuta na terenu, onda kada je sustizan zaostatak, dok je Đonlić bio u svom ritmu tek u poslednjoj četvrtini. Na žalost, Ivan Pendić je celu utakmicu odigrao u kontraritmu pri čemu mu ništa nije polazilo za rukom.

Foto: Dragan Ilić “Moj svet sporta”.

Ako je suditi po prikazanoj igri na ovoj utakmici i potencijalu obeju ekipa i Pirot i Metalac mogu sa pravom da se nadaju dobrim rezultatima u sezoni koja je tek počela.

2.kolo KLS, subota, 03.10.2020. Hala 15 septembar, Valjevo
KK”METALAC” : KK”PIROT” 92:85 (27:17 15:18 20:27 30:23)

Metalac: Miroslav Pašajlić 18 (8 as), Nemanja Janković, Luka Jovanović 2, Uroš Đokić, Slobodan Jovanović 22, Zoran Paunović 39 (11 sk), Nikola Stefanović 7, Igor Đuković 2, Vladimir Radomirović, Pavle Stepanović, Amar Mehić 2, Aleksandar Teofilović. Tr: Vladimir Đokić

Pirot: Nikola Đonlić 4 (3 sk, 7 as), Sanel Mukanović (7 sk, 6 as), Demonte Flannigan 2 (4 sk, 1 bl), Dušan Filipović 28 (indeks 30), Dimitrije Đorđević 7, Lazar Rašić 16, Ivan Pendić, Miloš Vraneš 7, Martin Matović 7, Borko Đorđević, Miodrag Stojanović, Mladen Pantić 14 (4 sk). Tr: Marko Spasić

Sudije: Siniša Prpa, Dragan Matić, Vojkan Živković. Delegat: Milan Stojanović

U narednom, 3. kolu KLS Pirot dočekuje beogradski Dinamik. Utakmica se igra u subotu, 10. oktobra 2020.g. od 19,30 časova u hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑