Izveštaj

Published on September 14th, 2020 | by admin

0

Pirot odigrao četvrtu prijateljsku utakmicu

Pirot je u sklopu priprema za novu sezonu na četvrtoj prijateljskoj utakmici ostvario prvu pobedu nad kruševačkim Napretkom u gostima rezultatom 82:72.

Pirot je u Kruševcu na utakmici sa Napretkom, tradicionalnim rivalom u sklopu priprema uoči nove takmičarske sezone, ovoga puta bez prisustva publike, ostvario prvu pobedu, pokazavši očekivani nivo igre tek u drugom poluvremenu.

Novi kruševački drugoligaš, sada pod vođstvom trenera Ljubiše Damjanovića, od starta utakmice je zaigrao jako i motivisano uz izvanredne procente šuta, pogotovo za tri poena, nasuprot ekipi Pirota koja nije uspevala da pogodi gotovo ništa. Da li je rana povreda Flanigena, nadamo se lakša, uticala na ritam igre i izgled pirotske ekipe, ili je razlog i dalje trenutni trenažni period u kome se momci trenera Marka Spasića nalaze, tek nivo igre je počeo da raste od druge četvrtine tek kada je zaigrana jača i energičnija odbrana, čemu je posebno doprineo ulazak rekovalescenta Borka Đorđevića pod košem, gde je u potpunosti zaustavio kruševačkog internacionalca Andrejevića. A onda je usledila treća četvrtina kada je pirotska ekipa zaigrala onu svoju prepoznatljivu furioznu igru kojom je razoružala domaću ekipu, preokrenula rezultat i reklo bi se gotovo već tada rešila pobednika. Razigrao se Dušan Filipović, nanizao seriju od pet vezanih trojki (isto onoliko kao i na prošlogodišnjoj utakmici u Pirotu), što je ponelo ekipu tako da do kraja utakmice nije bilo dileme ko će istu pobediti.

Pirotska ekipa je utakmicu odigrala ponovo bez nekoliko igrača iz unutrašnje linije, ali je rast forme ipak pomaknut naviše. Sve bolji ritam igre i bolju formu pokazali su gotovo svi igrači, pogotovo oni iz spoljne linije. Kako je sve dalje od povrede raskravio se i Miloš Vraneš, izvanredan pogotovo u poslednjoj četvrtini, tako da je evidentno da će ekipa dobiti svoj pravi identitet tek kada bude kompletna.

U ekipi gostiju najbolji je bio Mijajlović, dok su solidnu igru prikazala dva bivša igrača Pirota, Stanko Ilić i Uglješa Radulović.

Prijateljaka utakmica, br.4, subota, 12.09.2020. hala, Kruševac

NAPREDAK Kruševac : PIROT 72:82 (22:14 18:21 14:27 18:20)

Napredak Kš: Dobričanin 5, Đurđević 10, Radulović 7, Mijajlović 18, Stojanović 12, Ilić 8, Marković, Jokić, Dimitrijević 1, Andrejević 11, Tomić, Mihajlović, Deletić. Trener: Ljubiša Damjanović

Pirot: Nikola Đonlić 9, Sanel Mukanović 2, Demonte Flannigan, Dušan Filipović 18, Bogdan Dragović 12, Dimitrije Đorđević 7, Lazar Rašić 5, Ivan Pendić 11, Miloš Vraneš 14, Vladimir Stefanović, Borko Đorđević 4, Ognjen Ignjatović. Trener: Marko Spasić

Sudije: Aleksandar Milojević, Jovan Milićević, Igor Ilić (svi Kruševac)

Narednu prijateljsku utakmicu Pirot igra na domaćem, terenu bez prisustva publike, u utorak, 15.10.2020.g. od 17 h protiv leskovačkog Zdravlja.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑