vesti

Published on August 28th, 2020 | by admin

0

MIloš Vraneš – novi igrač KK Pirot

U redove KK Pirot došao je Miloš Vraneš, treće pojačanje za novu takmičarsku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije.

Nakon formiranja okosnice ekipe od igrača koji su ostvarili plasman u KLS, dolaska krilnog centra iz Amerike i pleja Bogdana Dragovića, redove KK Pirot je pojačao i Miloš Vraneš (1995.g.-201cm), krilo iz Beograda, koji je u Pirot došao iz Vršca.

Miloš Vraneš je još kao igrač mlađih kategorija pokazao veliki talenat tako da je već sa 17. godina zaigrao Dugu ligu Srbije u dresu Partizana kada je sezonu 2012/2013 igrao sa juniorima (tada je bio rival našem Sanelu Mukanoviću protiv Crnokose iz Kosjerića). Već naredne godine Miloš se preselio u SAD gde je igrao koledž košarku u redovima Severne Dakote dve sezone, da bi još isto toliko vremena uspešno nosio dres Misurija. Godina 2017. mu je bila izuzetno uspešna jer je bio član reprezentacije Srbije na Univerzijadi u Kineskom Tajpeju, koja je nažalost taj šampionat završila na 4-tom mestu nakon poraza u polufinalu od Letonije. Na toj utakmici je najbolji igrač bio nekadašnji član našeg kluba Nemanja Nenadić sa 21. poenom a uz njega je odličan bio i Miloš Vraneš sa 17 postignutih poena. To naravno nije promaklo stručnom štabu reprezentacije Srbije tako da je Miloš bio i na širem reprezentativnom spisku selektora Srbije Saše Đorđevića i učesnik reprezentativnih kampova organizovanih u SAD, na kojima je bio i naš koledž igrač Luka Vasić (na slici deo srpskih reprezentativnih talenata u Denveru 2017.g.).

Ipak, Miloš Vraneš je američku košarku zamenio evropskom u jesen 2018.g, najpre odigravši jednu sezonu u Slovačkoj prvoj ligi a potom i sezonu u Vršcu, zaigravši po prvi put KLS, ligu koju će, nadamo se, svojim igrama u narednoj sezoni obeležiti u dresu našeg kluba.

Miloše, dobro došao u Pirot!

Miloš Vraneš
Datum rođenja: 25. april 1995. (Beograd) 201cm

Igračka karijera: mlađe kategorije: As Basket, Dok Beograd, Partizan Beograd
Partizan Beograd (2012-2013)
North Dakota State College of Science, United States (2014-2016)
Southeast Missouri State, United States (2016-2018)
Spisska Nova Ves, Slovakia (2018-2019)
Vršac doo Vršac (2019-2020)


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑