vesti

Published on August 18th, 2020 | by admin

Počele pripreme KK Pirot za sezonu 2020/2021

U ponedeljak, 17. avgusta 2020. u 18 časova u spotrskoj hali Kej košarkaši “Pirota” su počeli pripreme za takmičarsku sezonu 2020/2021 u Prvoj muškoj ligi Srbije, koju naš klub igra prvi put od svog osnivanja.

Prvu prozivku u prisustvu predsednika Dušana Dimitrijevića, dela uprave Kluba, par vernih navijača i svih pirotskih medija obavio je trener Marko Spasić sa svojim saradnicima. Na prvom treningu, organizovanom u skladu sa Uredbom o posebnim merama zaštite od zarazne bolesti COVID-19 u zatvorenom prostoru, bilo je 11 igrača, uglavnom onih sa kojima je ostvaren plasman u KLS a kojima će se u narednom periodu priključiti pojačanja, verujemo kadra da svojim kvalitetom značajno doprinesu da KK Pirot bude konkurentna ekipa svima u najvišem državnom rangu takmičenja. Konačan satav ekipe će trener Spasić objaviti nakon prelaznog roka krajem avgusta kada će uprava postaviti ciljeve za novu takmičarsku sezonu.

Trenažni proces za narednu sezonu su otpočeli: Sanel Mukanović, Miodrag Stojanović, Ivan Pendić, Dušan Filipović, Nikola Đonlić, Martin Matović, Borko Đorđević, Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević, Vuk Vasić i Ognjen Ignjatović.

Prvenstvo Prve lige Srbije po objavljenom kalendaru počinje 26. septembra 2020.g. kada će (da pomenemo i par statističkih zanimljivosti) Miodrag Stojanović započeti svoju 18. sezonu u dresu “Pirota”. Tako će kapiten Skansi biti nadomak rekorda Mileta Jovanovića Širca, koji je za KK Pirot odigrao 19 sezona, što se godinama smatralo neoborivim rekordom svih vremena. Ujedno je Skansi, uz sekretara Đelevića i trenera Marka Spasića jedini akter tri “vezana” plasmana u više rangove, 2007 u Prvu srpsku, 2013 u Drugu ligu i sada u KLS. Doduše Marko Spasić je prvi put bio igrač, drugi put pomoćni a sada prvi trener kome je pripala čast da ostvari istorijski plasman “Pirota” u Prvu ligu Srbije.

Pomenimo na kraju da će se plan prijateljskih utakmica objaviti krajem avgusta, u zavisnosti od epidemiološke situacije i mogućnostima organizovanja pripremnih utakmica i turnira, o čemu će KK Pirot blagovremeno obavestiti simpatizere kluba i medije.


About the AuthorBack to Top ↑