Izveštaj

Published on March 8th, 2020 | by admin

Pirot pobedio Sveti Đorđe u Banatskom Karađorđevu

Pirot je u subotu, 7. marta 2020.g. u Banatskom Karađorđevu u 21. kolu 2.MLS pobedio Sveti Đorđe iz Žitišta rezultatom 79:76.

Pirot je do pobede nad Svetim Đorđem iz Žitišta, koje svoje utakmice odigrava u Banatskom Karađorđevu, došao igrom taman onoliko dobrom koliko to govori konačan rezultat. Ništa spektakularno od momaka trenera Marka Spasića ali vredno 15-og trijumfa u sezoni, šestog na 11-om gostovanju.

Domaća ekipa je sve svoje najbolje pokazala u prvoj četvrtini kada je sa 5 trojki ozbiljno zapretila pirotskoj ekipi i taj kvartal dobila rezultatom 28:20.

Ipak, ekipa Pirota je već u drugoj četvrtini pokazala šta može serijom od 25:04, za totalni preokret i dvocifreni višak do poluvremena koje je završeno atraktivnom asistencijom Sanela Mukanovića koja je izmamila komentar oficijelnog spikera u hali: “Tako to radi srpski Nik Kalates!” 

Ipak, nastavak je pokazao da se teško igra sa protivnikom koji igra utakmicu od krucijalne važnosti u borbi za opstankom. Na krilima talentovanog Luke Nedeljkova, upornog Vladimira Gombara i uvek opasnog šutera Marka Tomića utakmica je uvedena u rezultatski egal, na kraju i neizvesnu završnicu. Ekipa Svetog Đorđa je pokazala da ima pravi sportski karakter, da se bori do kraja bez obzira što je u rezultatskom zaostatku na utakmici sa kvalitetnijim rivalom.

Na drugoj strani šut igračima Pirota nije išao onako kako treba, ali je ipak kontrola utakmice bila na njihovoj strani, pre svega zahvaljujući iskusnom Sanelu Mukanoviću i razgoropađenom Borku Đorđeviću pod oba koša. Borko je završio utakmicu sa “dabl-dabl” učinkom, a i Sanel je bio tu negde. Taman dovoljno za pobedu i sigurnu odbranu 3. mesta na tabeli.

Čestitke domaćoj ekipi na igri i svima u njihovom klubu na gostoprimstvu i gospodskom ponašanju, uz želju da opstanu u ligi i na košarkaškoj mapi Srbije u svakom smislu.

21.kolo 2.MLS, subota, 07.03.2020. OŠ”Nikola Tesla”, Banatsko Karađorđevo
KK”SVETI ĐORĐE” : KK”PIROT” 76:79  (28:20 08:27 22:16 18:16)

“Sv.Đorđe”: Đokić 2, Nedeljkov 21, Krstanović 7, Latinović, Škripac, Vulin 5, Stanić, Tomić 19, Gombar 22, Pavlović, Ugrčić. Trener: Nenad Vignjević

“Pirot”: Mukanović 7 (8 sk, 8 as, indeks 19), Stefanović, Filipović 10 (6 sk, 5 as), Stanković 8, Bjelak 14 2/3 za tri, 4 as), D.Đorđević 2 (3 sk), Matović 16 (3 sk), Ignjatović, B.Đorđević 13 (11 sk, indeks 19), Stojanović 9 (3/5 za tri). Trener: Marko Spasić

Sudije: Dejan Mizdrak, Manojlo Uskoković, Stefan Stanić (svi Valjevo)
Delegat: Dejan Dimitrijević (Zrenjanin)

Narednog vikenda Pirot dočekuje lidera na tabeli, ekipu kragujevačkog Radničkog. Utakmica se igra u stlnom terminu KK”Pirot” u subotu, 14. marta 2020. od 19,30 h u halu Kej. 


About the Author



Back to Top ↑