Mladje Kategorije

Published on February 24th, 2020 | by admin

Predsezona “prolećnog” dela takmičenja mlađih kategorija KK”Pirot”

Predsezona “prolećnog” dela takmičenja mlađih kategorija je u januaru i februaru, osim redovnih treninga, obuhvatila niz akcija u kojima je učestvovao Košarkaški klub “Pirot”.

Nakon XX Međunarodnog minibasket festivala “Rajko Žižić” u Beogradu u januaru, na kome su učestvovale najmlađe nade našeg kluba, i nakon dvonedeljne “Božićne škole košarke” u Pirotu, februar je obeležilo i učešće našeg kluba u pratećim programima KUP-u Radivoj Korać, turniru “Basket4Kids” u Nišu, a posebno učešće našeg juniora Ognjena Ignjatovića i našeg trenera Marka Spasića u juniorskoj i kadetskoj reprezentaciji Srbije.

Na ponos KK”Pirot” već početkom februara na prvom reprezentativnom okupljenju mlađih selekcija Srbije učestvovali su naš junior Ognjen Ignjetović i trener Marko Spasić. Ognjen je, nakon učešća na kadetskim pripremama reprezentacije u julu 2017. godine sada pozvan i na minipripreme juniorske reprezentacije Srbije, tako da je on nakon Luke Vasića i dalje jedini naš igrač pozivan na reprezentativne pripreme pod okriljem KSS u poslednjih 20-ak godina. Nadamo se da će isti poziv uskoro dobiti i naš Vuk Vasić! Što se tiče trenera, Marko Spasić je na ovim pripremama od 1. do 4. februara 2020. nastavio učešće u stručnom štabu kadetske reprezentacije Srbije. Još jednom čestitamo Ognjenu i Marku na reprezentativnom pozivu!

KUP RADIVOJ KORAĆ (od 13-16. februara 2020.) je, pored takmičarskih utakmica najboljih srpskih timova, imao brojne propratne sardžaje, od koji su među najvažnijim bili minibasket utakmice na poluvremenu i “MINIKUP BEOBASKET” u pionirskoj konkurenciji. KK”Pirot” je uzeo očešće na obe manifestacije.

Već prvog dana KUP-a, kada su polufinalne utakmice igrali Crvena Zvezda-BKK Radnički i Mega-Sloboda, najmlađi igrači KK”Pirot” su bili aktivni učesnici u sklopu obe utakmice. Dečaci iz škole košarke KK”Pirot” su na teren izveli beogradske klubove, najpre Crvenu Zvezdu a kasnije Megu, da bi u poluvremenu prve utakmice pred mnogobrojnom publikom odigrali jednu minibasket utakmicu protiv zaječarske Mladosti. U publici je bilo još 30-ak čalnova iz najmlađih selekcija našeg kluba. Nadamo se da su imali šta da vide i da će jednoga dana neko od njih nastupiti i na seniorskoj takmičarskoj sceni!

Paralelno sa seniorskim takmičarskim utakmicama KUP-a u dnevnim terminima u hali OŠ”Duško Radović” odigran je i “MINIKUP BEOBASKET” u pionirskoj konkurenciji (za godište 2005.), sa istim učesnicima kao i u seniorskoj konkurenciji, osim što je BKK Radnički zamenila ekipa RKSIS (Regionalnog Košatkaškog Saveza Istočne Srbije). Selektor pionirske selekcije RKSIS je bio naš trener Marko Spasić a jedan od 12 članova te pionirske reprezentacije Regiona bio je i naš Pavle Pančić. Selekcija RKSIS je najpre izgubila od Crvene Zvezde na utakmici na kojoj je bila ravnopravan rival u prve tri četvrtine. Ipak pobeda je pripala, ispostaviće se, najboljoj pionirskoj ekipi u Srbiji, Crvenoj Zvezdi koja je i osvojila ovaj trofej. U drugoj utakmici su dečaci trenera Spasića bili ubedljivi pobedivši užičku Slobodu sa 50-ak koševa razlike. U borbi za 5. mesto bolji od selekcije RKSIS bio je beogradski Partizan. Konačan plasman na MINIKUP-u bio je sledeći: 1) Crvena Zvezda, 2) Borac, 3) Mega, 4) Dinamik, 5) Partizan, 6) RKSIS, 7) FMP, i 8) Sloboda. Na sve tri utakmice naš pionir Pavle Pančić je bio jedan od najboljih na terenu. Čestitamo!

Prvog dana nakon KUP-a Radivoj Korać, u ponedeljak 17. februara 2020. odigran je jedan od kvalifikacionih turnira u organizaciji SPORT KLUBA, koji se inače odigrava na prostoru svih šest država bivše Jugoslavije, nakon kojih predstoje turniri za plasman sve do velikog finalnog turnira koji će biti održan tokom završnog vikenda na fajnal-foru Evrolige. Učesnik ovog velikog projekta je u ovoj fazi, kada je OKK”Konstantin” bio organizator, bio je i naš klub. Selekcija mlađih pionira KK”Pirot” (godišta 2007. i mlađi) je na ovom kvalifikacionom turniru “Basket 4 kids” u Nišu za dečake uzrasta do 13 godina, pod vođstvom trenera Milana Todorovića učestvovala u grupi 1) Panteri (Vranje), Mladost 019 (Zaječar) i Pirot, dok su učesnici grupe 2) bili Konstantin (Niš), Hajduk veljko (Negotin) i All Star 016 (Leskovac). Na žalost, naše mlade nade nisu uspele da se plasiraju na završni turnir jer su izgubili obe utakmice, dok iz niške grupe dalje idu Panteri iz Vranja. Na turniru su igrali: Vuk Ignjatović, Janko Vučić, Strahinja Gligorijević, Petar Jovanović, Vid Đorđević, Nikola Igić, Nemanja Petrović, Stevan Stanisavljević, Mihajlo Rašeta, Andrej Veličković, Miloš Manić i Sava Vasić.

Već ovog vikenda počinje “prolećni” seo sezone 2019/2020 za mlađe kategorije, u kome naš klub nastavlja takmičenje sa četiri selekcije. JUNIORI i PIONIRI će nastaviti svoje lige u Međuregionalnoj a KADETI i MLAĐI PIONIRI u Regionalnnoj ligi.


About the AuthorBack to Top ↑