vesti

Published on February 2nd, 2020 | by admin

Na otvaranju XIV Božićne škole sportova KK”Pirot” ponovo među laureatima

Na otvaranju Božićne škole sportova u subotu, 01. februara 2020. održanom u večernjem terminu u Sportskoj hali Kej, proglašeni su najbolji pirotskih sportisti i klubovi za 2019. godinu.

Na svečanom otvaranju “Božićne škole sportova 2020” pred rekordnim brojem prisutnih u hali Kej prisustvovali su gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, direktor Sportskog centra Nenad Đorđević i promoter ovogodišnje Škole proslavljeni odbojkaški as Vanja Grbić. Za prateći program i pravi spektakl, posebno privlačan najmlađima, pobrinuli su se populani jutjuberi i Haos animatori.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja održana je i svečanost dodele priznanja najuspešnijim klubovima i sportistima za 2019. godinu. Seniorska ekipa KK”Pirot dobila je ovoga puta pehar za 2. mesto iza seniora FK”Radničkog” kojima čestitamo na dobitku najvećeg priznanja. Kadetkinje ŽKK”Gimnazijalac” su osvojile 3. mesto. Za najbolje sportiste u prošloj godini proglašeni su Simona Tančić (ŽOK”Pirot”) i Uroš Mijalković (Karate klub “Proleter”), dok je za sportsko dostignuće u prošloj godini pehar uručen odbojkašici Mili Đorđević, reprezentativki Srbije, sada članici Odbojkaškog kluba “Crvena Zvezda”. Specijalna nagrada dodeljena je SK”Mladost” koji je u inkluzivnoj košarci osvojio srebrnu medalju na Letnjim olimpijskim igrama Specijalne Olimpijade.

U kategoriji juniora jedan od laureata bio je naš Vuk Vasić kome je nagradu uručio Zoran Kostić, direktor sektora ljudskih resursa u kompaniji Tigar Tyras, a isto priznanje u pionirskoj konkurenciji iz ruku pomoćnika gradonačelnika Vidojka Panajotovića dobio je i Marko Manića, takođe član KK”Pirot”.

U prisustvu više stotina mališana, roditelja i učesnika, predstavnika klubova i sportista svečanost je okončana vatrometom, dok će Škola sportova, koja sadrži 68 programa, održati od 03. do 14. februara 2020.

Pozivamo sve one koji bi želeli da za vreme raspusta učestvuju na Božićnoj školi sportova trenirajući košarku pod nadzorom trenera Košarkaškog kluba “Pirot” Milana Andonovića (062 817-1995), Nemanje Đukića (064 367-6929) i Dušana Lilića (061 711-6190) da dođu u ponedeljak, 03. februara 2020.g. u 9 časova u salu “Pedagoške akademije”, kada će se održati prvi trening, obaviti prijave i dobiti tačna satnica treninga po grupama od 04. do 14. februara 2020.g.


About the AuthorBack to Top ↑