Minibasket

Published on January 29th, 2020 | by admin

Najmlađi kosarkaši KK”Pirot” učestvovali na XX međunarodnom minibasket festivalu “Rajko Žižić”

KK”Pirot” je nastavio tradiciju učešća na Međunarodnom minibasket festivalu “Rajko Žižić”, ove godine i na jubilarnom 20-tom po redu, zajedno sa dečacima iz KK”Dimitrovgrad” sa tri minibasket selekcijе (god. 2009. i mlađi).

Najmlađi članovi KK”Pirot” su već godinama učesnici međunarodnog minibasket festivala “Rajko Žižić” koji se igra na beogradskom Sajmištu. Tako je bilo i ovoga puta, nažalost u značajno manjem broju jer su zbog gripa uoči samog polaska svoje učešće otkazali njih 20-ak, tako da su treneri Milan Andonović, Nemanja Đukić i Dušan Likić na put vodili i 24 mlada igrača iz KK”Dimitrovgrad”.

Sve u svemu na jubilarnom 20-tom minibasket festivalu “Rajko Žižić”, u subotu, 25.01.2020. najmlađi košarkaši “Pirota” i “Dimitrovgrada” su odigrali tri utakmice podeljeni u tri grupe protiv: KK”Inter Koš”, KK”Velika Kikinda” i KK”Zvornik”, ostvarivši na njima sve tri pobede, mada su rezultati naravno bili u drugom planu jer su svi učesnici dobili medalje i pehare i svi bili istinski pobednici.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja je održana 23. do 26. januara 2020, u hali 3 “Beogradskog sajma”, učestvovalo je rekordnih 250 ekipa. Odigrano je preko 300 utakmica za četiri dana na pet postavljenih mini basket terena (na kojima su koševi bili postavljeni na visini 2.60 i 2.75 metara) i podeljeno je preko 3.000 medalja a svaka ekipa je dobila pehar za učešće na Festivalu.

Naši najmlađi igrači su prisustvovali i ceremoniji svečanog otvaranja, na kojoj su bili prisutni predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i Race Georgijevski, predsednik udruženja minibasket Srbija. Festival je otvoren a potom je sa svodova hale 3, već po tradiciji, palo na stotine balona u bojama srpske zastave.

Najmlađi igrači KK”Pirot” su se prepuni utisaka vretili istog dana u Pirot i Dimitrovgrad.

KK”Pirot” se zahvaljuje roditeljima dečaka na podršci!


About the AuthorBack to Top ↑