Izveštaj

Published on January 26th, 2020 | by admin

0

Pirot poražen od Železničara u Čačku

Pirot je u subotu, 28. januara 2019. u hali Borca u Čačku poražen od Železničara rezultatom 76:66 za pad na 4. mestu na tabeli 2.MLS.

Pirotska ekipa je drugu utakmicu drugog dela prvenstva izgubila u gostima od protivnika koji se, predvođen novim trenerom, bivšim reprezentativcem Brankom Jorovićem, bori za goli život u ligi i koji je na ovoj utakmici fanatičnom energijom i željom uspeo da prelomi utakmicu u poslednjim minutima utakmice i dođe do veoma važne pobede.

Sa druge strane je ekipa trenera Marka Spasića, u drugom delu prvenstva sa promenjenim sastavom i drugačijom specifičnom težinom, pokazala da na neki način ponovo traži svoj balans i igru, iako se svi igrači dobro poznaju. Utisak je da ova ekipa može da pobedi svakog ali i da izgubi utakmice kada zakaže šut u presudnim momentima, kao što je bilo na utakmici u Čačku.

Sama utakmica je počela u ritmu domaće ekipe, koja je bolje otvorila istu i time stekla samopouzdanje koje ih je držalo do samog kraja i reklo bi se i dovelo do pobede. Pogotovo su utakmicu obeležili realizovanim šutevima sa zvukom sirene, kako u toku igre tako i pri isteku sve tri prve četvrtine. Pirotska ekipa je na krilima ubojitog Filipovića, asistencijama Mukanovića i dominacije Borka Đorđevića pod koševima uspevala da se vrati u igru u više navrata, da permanentno ima rezultatski priključak a sredinom poslednje četvrtine i vođstvo. Međutim, u tih poslednjih pet minuta utakmice kada se ukazala šansa za totalnim preokretom pirotska ekipa se ispromašivala kao retko kada. Nisu realizovani niti otvoreni šutevi za tri poena, niti ziceri, niti su “radila” tačna dodavanja niti birana dobra rešenja u oba pravca. Sve to je Želo umeo da iskoristi i sa skorom od 16:6 u poslednih četiri ipo minuta zasluženo dođe do pobede.

U redovima Železničara utakmicu su sa dvocifrenim poenima i indeksima završila četvorica igrača spoljne linije koji su reklo bi se i dobili utakmicu. Kada je neko bolji od pirotske ekipe u procentima šuta iz igre to je svakako dobar način da se dođe do pobede. U tome su ovoga puta uspeli pre svih Radović, Petrović, Panić i Raković.

Imala je i pirotska ekipa svoje momente i neuhvatljivog Dušana Filipovića koji je pravio razliku na terenu ali je na ovoj utakmici pre svega nedostajalo još par raspoloženih šutera, onoga što godinama krasi ekipu Pirota. Svakako će trener Spasić umeti da iz ekipe izvuče raznovrsniju i konstantnijju igru u prvenstvu koje se već na startu II dela opasno zakuvalo tako da će do samog kraja biti jedno od najneizvesnijih i kada je u pitanju vrh tabele a pogotovo borba za opstankom.

15.kolo 2.MLS, subota, 25.01.2020. Hala Borca, Čačak
KK”ŽELEZNIČAR” : KK”PIROT” 76:66 (18:17 22:17 16:17 20:15)

“Železničar”: Raković 14, Petrović 14, Goronjić, Dmitrović, Babović 1, Panić 14, Šušić 6, Krsmanović 6, Radović 15, Krunić, Pečenković 2, Kovačević 4. Trener: Branko Jorović

“Pirot”: Vukašin Radenković, Sanel Mukanović 2 (5 sk, 12.as, 5 f.na, 5 izg.l, 2 os.l, indeks 16), Vladimir Stefanović 2 (3 sk), Dušan Filipović 24 (6/15 za tri, 4 sk, 2 as, 6 f.na, indeks 15), Strahinja Stanković, Eldan Bjelak 5 (5 sk, 3 f.na), Dimitrije Đorđević 7 (2 sk, 1 bl), Vuk Vasić, Martin Matović 11 (4/6 za dva, 4 f.na), Ognjen Ignjatović, Borko Đorđević 7 (3/5 za dva, 10 sk, indeks 11), Miodrag Stojanović 8 (4/5 za dva, 7 sk). Trener: Marko Spasić

Sudije: Dejan Savić (Kovin), Filip Đukić (Beograd), Danilo Petković (Beograd)
Delegat: Rade Pijetlović (Novi Sad)

U narednom 16. kolu Pirot dočekuje BKK”Radnički”.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑