Izveštaj

Published on December 10th, 2019 | by admin

0

Pirot poražen od Novog Pazara u KUP-u na domaćem terenu

Pirot je u četvrtfinalu drugog stepena KUP-a KSS u ponedeljak, 9. decembra 2019. poražen na domaćem terenu od Novog Pazara rezultatom 96:80.

Prvoligaška ekipa Novog Pazara, koja paralelno igra i ABA 2 ligu, pobedila je Pirot u Pirotu potvrdivši epitet favorita i renome liga koje igra. Ovom pobedom se Novi Pazar plasirao u polufinale drugog stepena KUP-a KSS dok je Pirot stao nakon dve pobede, što je solidan uspeh, odavno nezabeležen u ovom takmičenju.

Samu utakmicu je ekipa Novog Pazara otvorila bolje od domaćina, pokazavši snagu u reketu ali i izvanredan šuterski potencijal sa svih pozicija. Sve suprotno od učinka igrača domaće ekipe u tom periodu. Ipak, ekipa trenera Marka Spasića je u drugoj četvrtini zaigrala bolje, raznovrsnije i efikasnije tako da se na poluvreme otišlo sa rezultatskim egalom. I u trećem kvartalu je Pirot bio dostojan rival Pazarcima, rezultatski priključak je permanentno bio tu negde, igralo se naizgled rasterećeno sa obe strane ali u isto vreme i vrlo jako, tako da je pirotska publika imala prilike da vidi snagu prvoligaške ekipe u punom izdanju i nivo pirotske ekipe u odnosu na rivala tog ranga, što svakako nije bilo daleko ni u kom pogledu.

Ipak, sredinom poslednje četvrtine je ekipa trenera Olivera Popovića iskusno iskoristila slabosti pirotske ekipe, pomalo istrošene nakon subotnjeg derbija protiv Zdravlja, povezala nekoliko dobrih odbrana, realizovala kontranapade i prelomila utakmicu. Do kraja je Pirot uspeo još samo da pruži šansu najmlađim igračima da zaigraju na KUP utakmici i čestita zasluženu pobedu Novom Pazaru.

Kada je reč o pojedinačnom učinku igrača, treba pre svih istaći izvanredno šutersko veče MVP-ja utakmice Milana Vulića (3/4 za dva, 4/7 za tri, 5/5 sl.bacanja) ali i još nekolicine igrača sa odličnim šuterskim učinkom, pre svih Alekse Novakovića i Tarika Brunčevića. U pirotskoj ekipi su najraspoloženiji bili Stefan Ljubenković, Martin Matović i Borko Đorđević, kome je za malo izmakao “dabl-dabl” učinak. Spoljna linija Pirota nije dosegla uobičajene procente šuteva, možda i zato što im je rival tolko i dozvolio!

Sve u svemu čestitke obema ekipama na igri na ovoj KUP utakmici u jednom iznuđenom terminu između važnih utakmicama u ligama koje igraju oba rivala.

Pomenimo da je pre utakmice Novi Pazar prigodnim poklonima darivao svoje nekadašnje igrače Sanela Mukanovića i Dušana Filipovića, koji su bili važni članovi njihove ekipe u sezoni u kojoj su ostvarili istorijski plasman u KLS. Lep gest je gromoglasnim aplauzom ispratila i pirotska publika!

Trener Pirota Marko Spasić: Očekivali smo tešku utakmicu sa dosta jakih kontakata i to smo i dobili. Između ostalog nama je ova utakmica poslužila da razigramo što više igrača uoči važnog gostovanja u Smederevskoj Palanci. Ova KUP utakmica je bila dobra prilika da se pokažemo na košarkaškoj mapi Srbije i u ovom takmičenju.

Trener Novog Pazara Oliver Popović: Drago mi je da sam posle puno godina u Pirotu. Moji prvi klinački dani su vezani za Pirot i Staru Planinu na pripremama. Ovu utakmicu smo pobedili zasluženo ali u par poslednjih utakmica imamo stravičan problem u odnosu prema odbrambenim zadacima tako da smo i večeras primili veliki broj poena. Napad igramo sasvim korektno na svim utakmicama ali je daleko od toga da sam zadovoljan sa situacijama vezanim za odbranu. Ovakve utakmice se igraju puno jače i kvalitetnije u prvih 20 minuta u odbrani kada se reši protivnik. Simtomatično je da se imaju snage za napad a za odbranu ne. Ja bih više voleo da je rezultat bio 65:60 nego što smo primili 80. Iz stalnih kontakata sa Sanelom Mukanovićem pratim rezultate Pirota i drago mi je da imaju realne šanse za plasman u KLS. Prvi put gledam Pirot uživo, dobro su pokriveni na svim pozicijama i pokazuju da igraju ozbiljnu košarku ove godine.

Igrač Pirota Sanel Mukanović: Posle nekog pražnjenja nakon prvenstvene utakmice ponedeljak je nezgodan termin za utakmicu. Na ovoj utakmici se videla snaga ekipe Novog Pazara. Mi se okrećemo Palanci da tamo odigramo kvalitetnu utakmicu kao protiv Zdravlja.

Igrač Novog Pazara Asmir Numanović: Posle teške utakmice u Užicu imali smo pola dana odmora i dug put do Pirota. Nama dosta znače ove kvalifikacije za završnicu KUP-a Koraća. Utakmica sa Pirotom nije bila nimalo laka. Možda je to tako delovalo, ali morali smo dosta da se pomučimo da dobijemo odličnu ekipu Pirota kojoj želim puno sreće u nastavku sezone.

Četvrtfinale, II stepen KUP-a KSS, ponedeljak, 09.12.2019. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : OKK”NOVI PAZAR” 80:96 (15:26 26:16 23:31 16:23)

“Pirot”: Nikola Đonlić 5 (4 sk, 5 as, indeks 10), Sanel Mukanović, Vladimir Stefanović 2 (3 sk, 3 as), Dušan Filipović 11 (5 as, 4 izg.l, 4 os.l, 3 f.na), Strahinja Stanković 4, Petar Balović, Dimitrije Đorđević 5, Vuk Vasić, Martin Matović 18 (6/7 za dva, 6/8 sl.bac, 4 sk, 2 as, 4 f.na, indeks 22), Stefan Ljubenković 14 (6/8 za dva, 2/2 sl.bac, 4 sk, 4 as, 3 f.na, indeks 14), Borko Đorđević 10 (4/6 za dva, 2/2 sl.bac, 4 f.na, indeks 17), Miodrag Stojanović 11 (1/1 za dva, 3/7 za tri, 3 sk, indeks 9). Trener: Marko Spasić

“Novi Pazar”: tarik Brunčević 14, Milan Vulić 23, Michael Mallory 5, Asmir Numanović 7, Aleksa Novaković 17, Altin Islamović 2, Aleksandar Todorović 13, David Miladinović 6, Džejlan Muratović, Nemanja Vučićević 9. Trener: Oliver Popović

Sudije: Petar Pašić (Leskovac), Dragan matić (Kragujevac), Strahinja dašić (Kraljevo).
Delegat: Miroslav Radojković (Niš)

Pirot se sada okreće samo utakmicama u prvenstvu 2.MLS. U narednom 11. kolu “Pirot” gostuje Mladosti u Smederevskoj Palanci a utakmica se igra u subotu, 14.12.2019.g. od 19 h u hali OŠ”Vuk Karadžić”.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑