Izveštaj

Published on December 1st, 2019 | by admin

0

Pirot ubedljivo poražen u Kragujevcu

Pirot je u subotu, 30. novembra 2019. u hali “Jezero” u Kragujevcu više nego ubedljivo poražen od Radničkog rezultatom 94:64 tako da je nakon 9. kola prepustio vrh tabele obema ekipama od kojih je poražen u ovoj sezoni.

Pirotska ekipa je u Kragujevcu odigrala jednu od nagorih utakmica u poslednjih sedam sezona, koliko u nizu traje na ovom nivou takmičenja. Sa jedne strane je poznato da loš dan dolazi obično onda kada se tome najmanje nadate ali sa druge strane je najupitnije koliko ste sami krivi za takav loš dan! Upravo će to ostati treneru Marku Spasiću i njegovim momcima za analizu i reakciju u preostale dve trećine prvenstva, što je sasvim dovoljno vremena da pokažu od kakvog su materijala sazdani.

Sam početak utakmice je u potpunosti pokazao pristup igri i utakmici obeju ekipa: pirotski loš, mlak u odbrani i neodlučan u napadu, domaćinov u svemu suprotan. Kragujevačka ekipa se u startu u prva tri napada počastila trima pogođenim otvorenim trojkama kojima su nadovezali dve lake realizacije pod košem tako da je za tili čast dosegla vođstvo od 13:0. Tek u 4. minutu Đonlić je ubacio prvi koš za Pirot, da bi igrači domaće ekipe na to odgovorili duplom dozom na drugoj strani i zaigrali još jače u oba pravca nagovestivši rezultatski debakl pirotske ekipe već nakon pet odigranih minuta. Motivisana domaća ekipa je osetila trenutak stanja svesti igrača gostujuće ekipe tako da je zaigrala još tvrđe u odbrani iz koje je lako dolazila do novih otvorenih šuteva u napadu. A kada su svemu tome pridodali izvanredne procente šuta, dijametralno suprotne od strane pirotske ekipe, bio je jasan konačni epilog ove utakmice već krajem prvog poluvremena.

Ni u trećoj četvrtini Kragujevčani nisu stali, naprotiv! Kontrolisali su utakmicu u potpunosti i nije im palo napamet da dozvole gostima da podignu glavu. Pokazali su svoje najbolje izdanje svi redom, od iskusnog kapitena Raška Katića, preko raspucanih Stevanovića, Nedeljkovića, Markovića i neuhvatljivog Šućova sve do najmlađih igrača ekipe koji su fanatičnom energijom jurili po terenu najbolje pirotske igrače. Sve u svemu Radnički je bio bolji gotovo u svim elementima košarkaške igre, toliko ubedljivo da je utakmica već tokom svog trajanja izgubila epitet derbija.

Pirot je tek u poslednjoj četvrtini uspeo da ublaži poraz zahvaljujući igri Dimitrija i Borka Đorđevića i ostalih mlađih igrača u timu.

Sada pirotskoj ekipi predstoji oporavak od ovakvog poraza i ono što je najteže, podizanje nakon istog. Koliko god da je poraz sa ovolikom razlikom bolan, on se događa svakome i u svim ligama i sastavni je deo sporta. Od toga je mnogo važnije kako se posle ovakvog pada dići, a ako je iko kadar da to uradi na najbolji mogući način to je upravo pirotska ekipa godinama unazad umela da pokaže i dokaže. Posle poraza od najbolje ekipe u ligi i tek nakon trećine odigranog prvenstva, ostvarenog skora 7-2 i 3. mesta na tabeli pesimizmu nema mesta ni u kom pogledu!

9.kolo 2.MLS, subota, 30.11.2019. SBB hala “Jezero”, Kragujevac
KKK”RADNIČKI” : KK”PIROT” 94:64 (29:06 21:14 23:16 21:28)

“Radnički”: Stanković 8, Jokić 3, Veljović 3, Stevanović 16, Nedeljković 18, Šućov 11, Živanović, Ilić 4, Glišović 3, Marković 11, Katić 17. Trener: Igor Todorović

Pirot”: Nikola Đonlić 9 (3 sk, 4 as, 3 f.na), Sanel Mukanović 9 (3/3 za dva, 2 sk, 2.as, 4 izg.l, 2 os.l), Vladimir Stefanović 2, Dušan Filipović 10 (20% šut iz igre, 3 sk, 3 as, 4 f.na), Strahinja Stanković 5, Petar Balović (2 sk, 3 as), Dimitrije Đorđević 10 (80% šut iz igre, 3 as, indeks 11), Vuk Vasić 2, Martin Matović 3 (4 sk), Stefan Ljubenković 5 (3 sk), Borko Đorđević 7 (5/6 sl.bac, 2 sk, 5 f.na, 1 os.l, 3 bl, indeks 13), Miodrag Stojanović 2 (4 sk, 2 as, 2 f.na). Trener: Marko Spasić

Sudije: Dejan Mizdrak (Valjevo), Nemanja Kovačević (Beograd), Stefan Stanić (Valjevo)
Delegat: Boris Husović (Beograd)

U narednom 10. kolu, Pirot dočekuje leskovačko Zdravlje. Utakmica se igra u subotu 7. decembra 2019.g. od 19,30 časova u sportskoj hali Kej. Verovatno par dana kasnije u četvrtfinalu II stepena KUP-a KSS Pirot će voljom žreba dočekati “Novi Pazar”, ekipu koja paralelno igra KLS i ABA 2 ligu.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑