Izveštaj

Published on November 25th, 2019 | by admin

“Pirot” pobedio “Sveti Đorđe” na domaćem terenu

Pirot je u subotu, 23. novembra 2019. pobedio KK”Sveti Đorđe” iz Žitišta na domaćem terenu rezultatom 88:72.

Ekipa trenera Marka Spasića je pobedom protiv Svetog Đorđa iz Žitišta nastavila pobednički niz došavši do sedme pobede u sezoni nakon osam odigranih kola.

Pirot je utakmicu protiv ekipe Svetog Đorđa odigrao reklo bi se u doziranom ritmu, dovoljnom da se iskontroliše utakmica i ujedno sa jedne strane oporavi nekolicina igrača a sa druge uvedu u takmičarski ritam oni koji vuku lakše povrede. U igru nije ulazio Dimitrije Đorđević dok je Borko Đorđević zbog temperature odigrao nepunih pet minuta. Pirotska ekipa je od početka utakmice zaigrala svoju igru i iz minuta u minut povećavala razliku, da bi u drugo poluvreme ušla sa 20 koševa prednosti. Tada je publika očekivala potpuni krah gostujuće ekipe, ali to se nije dogodilo. Ekipa trenera Marka Spasića je usporila ritam igre i do kraja se trudila jedino da protivniku ne dozvoli da uhvati bilo kakav rezultatski priključak.

Ekipa Svetog Đorđa je prvi put sa Pirotom odigrala jednu košarkašku utakmicu i na istoj se predstavila u lepom svetlu, uspela da pokupi više skokova u napadu i osvoji više lopti što govori da polako hvata drugoligaški ritam i sigurno neće biti ekipa koja se sme potceniti u ovoj ligi. Na ovoj utakmici su bolji od ostalih bili Luka Nedeljkov i Filip Latinović, ali je za pobedu nad Pirotom, svakako boljom i kvalitetnijom ekipom, sigurno trebalo mnogo, mnogo više.

MVP utakmice je ponovo bio Nikola Đonlić, četvrti put na prethodnih osam utakmica. Kad on igra dobro uvek ga odlično prati i Martin Matović, tako je bilo i ovoga puta. Stefan Ljubenković je dominirao dok je bio na terenu, ali u drugom poluvremenu nije ulazio u igru. Poseban pečat utakmici dao je atraktivnim asistencijama Sanel Mukanović dok su ostali bili dobri taman toliko koliko je bilo potrebno.

Uz ekipu je posle dugo vremena i nakon naporne svetske ture u basketu 3×3 bio sportski direktor Lazar Rašić, što je dodatno poboljšalo atmosferu u pirotskoj ekipi.

Trener Pirota Marko Spasić: Mi smo pokazali već na početku svu svoju snagu i dobru formu. Morali smo da iskombinujemo neke igrače jer je Borko Dobio temteraturu, kapiten Stojanović je bio bolestan a morali smo polako da uvedemo u igru Balovića i ostale mlade igrače. Slede nam tri utakmice tako da je trebalo i da odmorimo neke igrača a nešto i da sakrijemo da bi sve bilo onako kako treba. Čestitao bih ekipi iz Žitišta na fenomenalnoj utakmici i na fer i korektnoj igri i želim im puno sreće u nastavku prvenstva.

Igrač Pirota Nikola Đonlić: Čestitam ekipi Svetog Đorđa na prikazanoj igri. Prevalili su veliki put ali su se srčano i sportski borili i nisu se predavali do kraja. Mi smo odigrali utakmicu u lakšem ritmu, probali neke akcije koje retko igramo i od ponedeljka se okrećemo utakmici protiv Radničkog u Kragujevcu.

Predsednik Sv. Đorđa Grujić: Pirot je kvalitetnija ekipa, mi smo se trudili da savladamo debitantski strah jer smo prvi put u ovoj ligi. Pokušali smo da se u Pirotu predstavimo u izdanju u kakvom smo igrali u nekim prethodnim utakmicama. Bile su prisutne posledice dugog puta ali i povreda iskusnog Vulina na početku utakmice a Marko Tomić je igrao lakše bolestan. U svakom slučaju čestitke domaćinu i želim im da uđu u KLS.

8.kolo 2.MLS, subota, 23.11.2019. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”SVETI ĐORĐE” 88:72 (29:17 22:15 2:21 15:19)

“Pirot”: Nikola Đonlić 17 (2/2 za dva, 4/8 za tri, 1/1 sl.bac, 5 sk, 3 as, 4 f.na, 3 izg.l, 3 os.l, 1 bl, indeks 24), Sanel Mukanović 6 (5 sk, 12.as, 6 izg.l, 3 os.l, indeks 17), Vladimir Stefanović 3 (3 sk), Dušan Filipović 12 (3/6 za tri, 3/3 sl.bac, 4 sk, 2 as, 4 izg.l), Dimitrije Đorđević, Petar Balović 5 (2 sk, 3 bl), Vuk Vasić 2 (6 sk), Ognjen Ignjatović, Martin Matović 18 (7/10 za dva, 4/4 sl.bac, 5 sk, 4 f.na, 1 bl, indeks 22), Stefan Ljubenković 15 (4/5 za dva, 2/2 za tri, 1/1 sl.bac, 4 sk, 2 as, 4 f.na, indeks 20), Borko Đorđević 4 (2 sk, 1 as), Miodrag Stojanović 6 (2/2 za tri, 2 sk). Trener: Marko Spasić

“Sv. Đorđe”: N. Đokić 2, L. Nedeljkov 18, B. Krstanović 8, F. Latinović 15, S. Škripac, M. Vulin 2, I. Stanić 6, M. Tomić 5, M. Grujić, V. Gombar 8, F. Pavlović, M. Ugričić. Tr: Nenad Vignjević

Sudije: Ivan Ilić (Niš), Milan Nikolić (Leskovac), Vladimir Đorđević (Leskovac)
Delegat: Aleksandar Stojanović (Leskovac)

U narednom 9. kolu “Pirot” igra derbi sa Radničkim u Kragujevcu.


About the AuthorBack to Top ↑