Izveštaj

Published on November 17th, 2019 | by admin

“Pirot” pobedio “Spartak” u Subotici

Pirot je u subotu, 16. novembra 2019. pobedio Spartak u Subotici rezultatom 93:61.

Ekipa trenera Marka Spasića je zrelom i kvalitetnom igrom više nego zasluženo i vrlo ubedljivo savladala ekipu Spartaka na njihovom terenu, ostvarivši šestu pobedu u ligi u prvih sedam kola.

Početak utakmice između Spartaka i Pirota u Subotici i kvalitet igre oba rivala je već od samog starta nagovestio da je gostujuća ekipa favorit u svakom smislu. Iz minuta u minut Pirot je lomio igru domaće ekipe, na svaki uspešan napad Spartaka odgovarao momentalno duplom dozom i u realizaciji i u fazi odbrane, tako da je rezultatska prednost sve više rasla a pobeda gostiju postajala sve izvesnija. Rastrčali su se pirotski igrači po terenu, raširili protivnika u napadu, nametnuli sopstveni ritam igre i preuzeli kontrolu utakmice u potpunosti. Ekipa Spartaka je pružala dobar otpor uglavnom na krilima mladog Filipa Barne i iskusnog kapitena Krstanovića, ali je to bilo svakako nedovoljno da se ugrozi prednost Pirota koja gotovo sve vreme nije silazila ispod 15 poena razlike. Sredinom poslednjeg kvartala pobedik je praktično bio rešen, pirotska ekipa je usporila a trener Marko Spasić umesto najiskusnijih preostalu minutažu dao najmlađim prvotimcima. Međutim, oni nisu hteli da stanu, bili su očigledno željni igre, tako da su na kraju razliku još više podigli i pobedu svoje ekipe učinili još ubedljivijom.

Posebna karakteristika utakmice jeste izvanredna timska igra pirotske ekipe u najboljem smislu te reči. Iako je utakmicu obojio impresivni šuterski performans Dušana Filipovića ipak je tok utakmice odredio timski pristup igri svih članova ekipe, reklo bi se od povređenog Petra Balovića na klupi pa do najmlađeg Vuka Vasića na terenu. Svi su dali svoj puni doprinos, svako u svom domenu i na svoj prepoznatljivi način i sve u svrsi vrlo važne pobede. Svi su bili pravi članovi tima što se direktno prelilo kako na sve statističke parametre koji su redom otišli na stranu Pirota tako i na konačnu pobedu u hali Dudova šuma. Zato je ovoga puta bespredmetno posebno isticati imena igrača ekipe trenera Marka Spasića, koji je ovu utakmicu vodio smireno i “mešao karte” i poteze kao da je istu prethodno već odgledao.

Sve častitke pirotskoj ekipi na pobedi i načinu na koji su do nje došli!

7.kolo 2.MLS, subota, 16.11.2019. Sportska hala Dudova šuma, Subotica
KK”SPARTAK” : KK”PIROT” 61:93 (13:19 10:19 25:26 13:29)

“Spartak”: Cvjetković 4, Radošević 6, Gazibegović, Bijelić, Simjanovski, Krstanović 11, Petrov 7, Kuridža 7, Barna 19, Mirović 7. Tr: Slobodan Bjelica

“Pirot”: Nikola Đonlić 11 (2/2 sl.bac, 2 sk, 6 as, 4 osv.l, indeks 16), Sanel Mukanović 9 (2/2 sl.bac, 5 sk, 5 as, 5 f.na, 5 izg.l, 1 os.l, indeks 14), Vladimir Stefanović (3 sk, 2 as), Dušan Filipović 25 (7/13 za tri, 6 sk, 3 as, 2.f.na, 2 os.l, indeks 24), Strahinja Stanković 5 (2/2 sl.bac, 2 sk), Petar Balović, Vuk Vasić 5 (2 as), Martin Matović 8 (5 sk), Stefan Ljubenković 5 (5 sk, 1 as, 4 f.na), Borko Đorđević 13 (6/7 za dva, 7 sk, 1 as, 2 f.na, 3 os.l, 1 bl, indeks 21), Miodrag Stojanović 12 (50% šut iz igre, 1 sk, 2 os.l, indeks 11). Trener: Marko Spasić

Sudije: Marko Orešković (Kačarevo), nemanja Kovačević (Beograd), Vladimir Tomić (Novi Sad)
Delegat: Jelena Popović (Beograd)

U narednom 8. kolu “Pirot” dočekuje KK”Sveti Đorđe” iz Žitišta. Utakmica se igra u stalnom terminu, u subotu, 23.11.2019. od 19,30 časova u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑