Izveštaj

Published on November 6th, 2019 | by admin

Pirot pobedio Konstantin u KUP-u na domaćem terenu

Pirot je u 1. kolu drugog stepena KUP-a KSS u utorak, 5. novembra 2019. pobedio niški Konstantin na domaćem terenu rezultatom 77:65.

Pirot je rutinskom igrom bez većih muka pobedio mladu ekipu Konstantina u 1. kolu drugog stepena KUP-a KSS. Pirotska ekipa je do pobede došla na krilima mlađih igrača, koje je maestralno predvodio iskusni Sanel Mukanović, koji je svoj 36. rođendan proslavio sa 36. minuta ne terenu. Nakon utakmice usledilo je i prikladna proslava na samom terenu hale Kej, na kojoj je Sanelu poklonjena torta, koju mu je u ime saigrača i kluba predao prethodni kapiten naše ekipe Ivan Pendić, što je Sanela izuzetno obradovalo. Čestitamo!

Osim Sanelovog slavljeničkog nastupa, razigravanja mlađih igrača i proslave na kraju utakmice, ista će se na žalost pamtiti i po povredi mladog Dimitrija Đorđevića baš u trenucima kada se lepo razigrao. Priroda povrede za sada nije poznata, svi u klubu se nadaju da nije ništa ozbiljno.

Trener “Pirota” Marko Spasić: Pobedili smo uz simboličnih 36 minuta na 36. rođendan Sanela Mukanovića. Njemu je ova minutaža bila potrebna i da povrati svoju rutinu u igri jer dugo nije trenirao onako kako treba. Mi smo ovu utakmicu planirali da odigramo poput jednog pojačanog treninga, tako da smo podelili minutažu, svi su odigrali onoliko koliko je trebalo i plan je ostvaren, osim povrede Dimitrija Đorđevića nadam se lakše. Sada se okrećemo prvenstvenoj utakmici protiv Beovuka koja je nama najbitnija.

Igrač Pirota Sanel Mukanović: Zahvaljujem se momcima, zaista su me prijatno iznenadili na kraju utakmice. To je samo dokaz kakva je atmosfera u klubu. Eto, 18 puta dva, ovo je moje drugo punoletstvo. Hvala svima na čestitkama.

1.kolo, II stepen KUP-a KSS, utorak, 05.11.2019. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : OKK”KONSTANTIN” 77:65 (22:19 21:08 20:18 14:20)

“Pirot”: Nikola Đonlić, Sanel Mukanović 2, Vladimir Stefanović 8, Dušan Filipović 6, Strahinja Stanković 6, Petar Balović 7, Dimitrije Đorđević 9, Vukašin Radenković 4, Martin Matović 8, Stefan Ljubenković 8 Borko Đorđević 16, Miodrag Stojanović 3. Trener: Marko Spasić

“Konstantin”:. Tr: D. Nikolić 5, A. Turbić 3, L. Jovanović 13, B. Nedeljković 11, N. Kostić 13, B. Bogdanović 3, D. Stojanović 10, Đ. Đokić, N. Marković 5, M. Davinić 2. Trener: Marko Cvetković

Sudije: Milan Nikolić, Vladimir Đorđević, Radovan Ristić (svi Leskovac).
Delegat: Aleksandar Stojanović (Leskovac)

Naredno 2. kolo drugog stepena KUP-a KSS Pirot igra u Leskovcu protiv Zdravlja. Utakmice će se verovatno odigrati u sredu, 13. novembra 2019.

Pre toga u 6. kolu 2.MLS Pirot dočekuje beogradski Beovuk 72. Utakmica se igra u PETAK, 8. novembra 2019. od 19,30 u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑