Izveštaj

Published on October 21st, 2019 | by admin

0

KK”Pirot” pobedio BKK”Radnički” u gostima

Pirot je u subotu, 19. oktobra 2019. u hali “Slobodan Piva Ivković” pobedio beogradski Radnički rezultatom 76:64 za treću pobedu u prva tri kola nove takmičarske sezone u Drugoj ligi Srbije.

Pirot je pre svega izvanrednom energijom i odbranom zasluženo ostvario vrednu pobedu, prvi put otvorivši sezonu trima dobijenim utakmicama za redom na ovom nivou takmičenja, od kojih su dve odigrane na strani. Radnički sa Crvenog Krsta je ekipa koja svakako predstavlja dobar spoj iskustva i mladosti i koju će malo ekipa uspeti da pobedi bez izuzetnog intenziteta svih četrdeset minuta, pogotovo na njihovom terenu. Upravo to je ekipa trenera Marka Spasića uspela, maestralno nametnula svoju igru i došla do zaslužene pobede. Organizovana igra u oba pravca od prvog do poslednjeg minuta utakmice i agilnost u svakom duelu razoružali su beogradsku ekipu, koja je donekle uspela da bude ravnopravna u prvoj četvrtini a potom da samo još u par navrata uhvati kakav takav rezultatski priključak.

Kluč pobede pirotske ekipe bila je upravo ta organizovana timska igra za koju ovoga puta domaćin nije imao rešenje niti umešnosti da joj se suprotstavi. Naravno da je tu bilo pojedinaca koji su pobedi utisnuli svoj poseban igrački pečat, naravno da je bilo realizacija i asistencija reklo bi se iznad ovog nivoa takmičenja i naravno da su pojedini igrači bili posebno zaslužni za ostvarenu pobedu. Ali ovoga puta je potpuno izlišno ikoga od njih posebno apostrofirati. Svi su bili zaslužni za pobedu! Počev od šefa stuke Marka Spasića, koji je savršeno sproveo planiranu igru svoje ekipe, sve do onih koji iz taktičkih razloga nisu ulazili u igru. Pirot je na ovoj utakmici bio tim u svom punom kapacitetu i po horizontali i vertikali, i na terenu i na klupi i iza nje! Zbog svega toga ne preostaje ništa drugo osim da im se upute velike čestitke!

Čestitamo i ekipi Radničkog na fer i sportskom ponašanju i igri. Sa njima je naš klub svojevremeno odigravao prijateljske utakmice u Pirotu i razmenjivao igrače (Matija Mladenović, Dušan Filipović) da bi tek sada, 30 godina nakon sezone 1988/1989 prvi put odigrali međusobnu utakmicu za bodove. Želimo im dobar nastavak takmičarske sezone!

3.kolo 2.MLS, subota, 19.10.20189. Hala “Slobodan Piva Ivković”, Beograd
BKK”RADNIČKI” : KK”PIROT” 64:76 (18:18 11:24 16:14 19:20)

“Radnički”: Lazović 2, Ilić, Pešić, Valjarević 6, Dunđerski 5, Virijević 6, Perović, Lučić 11, Petrović 15, Nikolić 9, Pavlović 10, Čepić. Trener: Goran Vučković

“Pirot”: Nikola Đonlić 9(3/7 za tri, 4 sk, 6 as, 4 izg.l, 4 os.l, indeks 11), Sanel Mukanović (6 sk, 13.as, 3 f.na, 2.os.l, indeks 20), Vladimir Stefanović, Dušan Filipović 20 (50% šut iz igre, 5/10 za tri, 5 sk, 6 f.na, indeks 23), Strahinja Stanković, Petar Balović, Dimitrije Đorđević 7 (2/2 za tri), Vuk Vasić, Martin Matović 13 (67% šut iz igre, 2 sk, 3 f.na, indeks 10), Stefan Ljubenković 13 (71% šut iz igre, 4 sk, 4 as, 1 bl, indeks 14), Borko Đorđević 6 (3 sk, 1 as, 2 f.na), Miodrag Stojanović 8 (2/5 za tri). Trener: Marko Spasić

Sudije: Andrija Dimovski (Kraljevo), Vojkan Živković (Čačak), Marko Jolović (Kraljevo)
Delegat: Momčilo Dostanić (Kraljevo)

U narednom 24. kolu, Pirot dočekuje kraljevačku Slogu. Utakmica se igra u subotu 26 oktobra 2019.g. od 19,30 časova u sportskoj hali Kej.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑