Izveštaj

Published on October 13th, 2019 | by admin

0

“Pirot” pobedio čačanski “Železničar” u Pirotu

“Pirot” je u subotu, 12.10.2019. pobedio čačanski “Železničar” na domaćem terenu rezultatom 88:73.

Pirot je nakon 30 godina dočekao čačanski Železničar u borbi za bodove i pobedio u 2. kolu 2.MLS. Ekipa trenera Marka Spasića je do pobede došla teže nego što se očekivalo, prelomivši utakmicu tek sredinom poslednje četvrtine.

Pirotska ekipa je otvorila utakmicu dobrom i efikasnom igrom u napadu, ali je letargičnom odbranom dozvolila gostima da konstantno drže rezultatski priključak. Agilni Čačani su prodorima i realizacijama iz tranzicije uspešno parirali domaćinu, da bi u trećoj i početkom poslednje četvrtine, kada je šut domaće ekipe stao, uspevali i da pređu u vođstvo od jednog poena. U tom periodu je ekipa trenera Željka Bugarčića uz niz uspešnih prodora i nadskakala domaću ekipu i reklo bi se zabrinula sve u sportskoj hali Kej. Jedino su trener Marko Spasić i njegovi momci bili mirni kao da su znali da pobeda ne može da im izmakne!

Tako je i bilo! U poslednjem kvartalu je Pirot iz minuta u minut igrao sigurnije i bolje. Nezaustavljivi Nikola Đonlić i iskusni Sanel Mukanović su preuzeli stvar u svoje ruke. Oteli su nekoliko lopti rivalima i uspostavili punu kontrolu igre i same utakmice. A kada se razgoropadio Borko Đorđević pod oba koša, podelio dve blokade i uz pet skoka vezao sedam poena za redom, bilo je jasno da će Čačani pretrpeti poraz. Pobedu su do kraja načinili ubedljivom pre svih Dušan Filipović svojim prepoznatljivim šutevima a potom i Đonlić, Mukanović i Balović.

Pirot je osim u skokovima u napadu bio bolji od Železničara u svim elementima igre i sa nešto skraćenim rosterom zasluženo izvojevao pobedu, reklo bi se sa rezultatskom razlikom koja nije odraz pravog stanja na terenu. MVP utakmice je bio izvanredni Nikola Đonlić, u stopu su ga pratili Sanel Mukanović, Dušan Filipović i Borko Đorđević, te Petar Balović i Martin Matović.

Sa druge strane su agilni i borbeni gosti pokazali da imaju igru za ovaj nivo takmičenja. Dobru igru su pokazali dvadesetogodišnji Miloje Šušić sa “dabl-dabl” učinkom, efikasni kapiten Predrag Panić kao i Srđan Krsmanović.

Trener “Pirota” Marko Spasić: Železničar je dobra ekipa, oni su spoj mladosti i iskustva. Čestitam im na fer i korektnoj igri i želim im puno sreće u prvenstvu. Mi smo na ovoj utakmici igrali oslabljeni. Dobro smo, čak perfektno počeli utakmicu napadački ali nismo dobro odradili defanzivnu tranziciju. Posle smo pojačavali odbranu i kako je utakmica odmicala mi smo je igrali sve bolje. Ostvarili smo vrednu pobedu i njome overili brejk iz prvog kola. Sada nam predstoji derbi protiv BKK Radnički u gostima, okrećemo se njoj jer je to utakmica koja može da nam donese mnogo.

Igrač “Pirota” Sanel Mukanović: Zahvaljujem se publici koja je došla u velikom broju, nadam se da će ih iz utakmice u utakmicu biti sve više. Ovo je bila teška utakmica za nas, Ljubenković je imao privatne obaveze, ja opet nisam trenirao jer još izlazim iz povrede. Ovo je bila prva utakmica kući i težak protivnik i jedino što je sada važno je da smo pobedili.

Igrač “Pirota” Petar Balović: Teška utakmica! Čestitam ekipi Železničara, odigrali su dobru utakmicu i namučili nas ovde kod nas. Ovo je bila naša prva utakmica kod kuće i zahvalio bih se publici što nas je ispratila u ovako velikom broju.

2.kolo 2.MLS, subota, 12.10.2019. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”ŽELEZNIČAR” 88:73 (28:24 18:15 13:19 29:15)

“Pirot”: Nikola Đonlić 18 (67% šut iz igre, 7/10 za dva, 2/2 sl.bac, 5 sk, 5 as, 3.f.na, 4 os.l, indeks 28), Sanel Mukanović 7 (2/2 sl.bac, 5 sk, 6.as, 4 f.na, 3.os.l, indeks 17), Vladimir Stefanović 3, Dušan Filipović 21 (5/10 za tri, 6 sk, 3 as, 3.f.na, indeks 21), Strahinja Stanković, Petar Balović 13 (2/2 za dva, 3/7 za tri, 1 bl, indeks 10), Dimitrije Đorđević, Martin Matović 11 (5 sk, indeks 12), Borko Đorđević 12 (4/6 za dva, 4/5 sl.bac, 6 sk, 4 f.na, 3 bl, indeks 20), Miodrag Stojanović 2. Trener: Marko Spasić

“Železničar”: P. Raković 7, N. Petrović 3, M. Goronjić, L. Simeunović, J. Babović, P. Panić 21, M. Šušić 14, S. Krsmanović 11, D. Radović 5, A. Milošević, M. Pečenković 12. Tr: Željko Bugarčić

Sudije: Ivan Ilić, Dušan Stamenković, Milan Krečković (svi Niš). Delegat: Vladimir Ploskić (Bor)

U narednom 3. kolu “Pirot” gostuje još jednom povratniku u ligi, eks-Ju prvaku države, beogradskom Radničkom.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑