vesti

Published on October 6th, 2019 | by admin

“Pirot” otvorio novu sezonu pobedom u Nišu

“Pirot” je u subotu, 5. oktobra 2019. otvorio novu takmičarsku sezonu u Drugoj ligi Srbije pobedom nad KK”Fair Play” u Nišu rezultatom 83:57.

“Pirot” je izvanrednom prvom četvrtinom gotovo već tada prelomio utakmicu i dobom igrom u oba pravca do kraja kontrolisao rezultat i stigao do prve pobede, reklo bi se više nego zasluženo.

Ekipa trenera Marka Spasića je od starta utakmice zaigrala svoju prepoznatljivu igru, rešavajući svaku situaciju brzo, odlučno i efikasno, tako da je domaća ekipa već na svom debiju u 2.MLS osetila svu jačinu rivala koji je godinama u vrhu na ovom nivou takmičenja. Pirotsku ekipu je izvanredno povukla startna petorka Đonlić, Filipović, Ljubenković, Balović i Matović razoružavši rivala raznovrsnom igrom kojoj domaća ekipa nije umela da se suprotstavi, pogotovo “pikenrol” igri u napadu, tako da je već nakon prvih deset minuta igre Pirot poveo sa 20 poena razlike.

U drugoj četvrtini je ekipa trenera Sekulovića zaigrala znatno bolje ali na ovoj utakmicu za igru pirotske ekipe nije bilo rešenja. Pogotovo ne za nezadrživog Nikolu Đonlića koji je potom uz pomoć autoritativnog nastupa Sanela Mukanovića te Dimitrija i Borka Đorđevića do kraja prvog poluvremena praktično rešio pitanje pobednika.

Posebnu dimenziju igri pirotske ekipe dao je razgoropađeni Martin Matović svojom izvanredrednom igrom od početka do kraja utakmice. Pogotovo u trećoj četvrtini u kojoj su raspršene sve nade domaće ekipe u pokušajima da uhvati kakav-takav priključak. Tada je Pirot preskočio i 30 poena razlike, da bi u poslednjem kvartalu utakmicu mirno i rutinski priveo kraju.

Sve u svemu Pirot je u 1. kolu takmičenja odigrao jednu odličnu utakmicu na kojoj je uz izvanredan pristup pokazao zrelu igru na nivou takmičenja kojom je razoružao rivala i bio bolji u svim elementima igre. MVP utakmice je bio nezaustavljivi Nikola Đonlić, dominantan gotovo u svim segmentima igre. U stopu ga je pretio Martin Matović sa “dabl-dabl” učinkom. Naravno, za timsku pobedu su odličan doprinos dali i ostali članovi ekipe.

Na drugoj strani je domaća ekipa, iako predvođena iskusnim trenerom Sekulovićem, već na samom startu očigledno sagorela u želji da se predstavi u najboljem izdanju u dobro popunjenoj hali u 1. kolu za njih novog ranga takmičenja. Ekipa sa izvanrednom spoljnom linijom i talentovanim centrima će sigurno imati šta da pokaže u 2.MLS koja je tek počela. Želimo im dobru takmičarsku sezonu!

Na kraju da pomenemo da su polaznici škole košarke Filip Jovanović i Stefan Tričković dobili nagradno putovanje sa prvotimcima na prvenstvenu utakmicu. Nagradu su dobili na “Porodičnom danu zdravlja i bezbednosti” Tigar Tyres-a tako da su sada imali privilegiju da već u 1. kolu putuju sa seniorskom ekipom, budu i na klupi sa njima i trenerom Markom Spasićem, bodre ih u publici i proslave pobedu u svlačionici. Nadamo se da će jednog dana predstavljti naš klub i kao igrači seniorskog tima!

1.kolo 2.MLS, subota, 05.10.20189. Hala OŠ”D.Radović”, Niš
KK”FAIR PLAY” : KK”PIROT” 57:83 (06:26 18:21 16:23 17:13)

“Fair Play”: Luković 5, Stanisavljević 7, Anđelković, Milojević 2, Tešanović, Kuburović 8, Stojanović 11, Antić 10, Božović 2, Spasić 2, Arsić, Koračin 10. Trener: Srećko Sekulović

“Pirot”: Nikola Đonlić 18 (67% šut iz igre, 5/6 za tri, 5 sk, 7 as, 3.f.na, indeks 28), Sanel Mukanović 5 (4.as, 2.os.l), Dušan Filipović 13 (80% šut iz igre, 2/3 za tri, 3 sk, 3 f.na, indeks 14), Strahinja Stanković, Petar Balović 7 (2/2 za dva, 2 as), Dimitrije Đorđević 12 57% šut iz igre, 3 sk, indeks 11), Vuk Vasić, Martin Matović 14 (71% šut iz igre, 12 sk, 5 f.na, indeks 27), Stefan Ljubenković 5 (5 sk, 4 as, 2 os.l, 2 f.na, indeks 11), Borko Đorđević 9 (4/8 za dva, 9 sk, 2 f.na, indeks 9), Miodrag Stojanović. Trener: Marko Spasić

Sudije: Danilo Milosavljević (Prokuplje), Milan Nikolić (Leskovac), Vladimir Đorđević (Leskovac)
Delegat: Aleksandar Stojanović (Leskovac)

U narednom 2. kolu, prvom pred pirotskom publikom, “Pirot” dočekuje “Železničar” iz Čačka.


About the AuthorBack to Top ↑