vesti

Published on August 20th, 2019 | by admin

KK”Pirot” imenovao i trenere mlađih kategorija za sezonu 2019/2020

KK”Pirot” je imenovao i trenere mlađih kategorija po selekcijama tako da su, nakon mnogobrojnih košarkaških akcija i kampova, počele i njihove pripreme za takmičarsku sezonu 2019/2020.

Imenovanjem trenera mlađih kategorija zaokružena je struka u Košarkaškom klubu “Pirot” za takmičarsku sezonu 2019/2020, tako da su treneri od prvog tima do škole košarke, zajedno sa sportskim direktorima, otpočeli pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Rad mlađih kategorija će se kao i prethodne sezone organizovati kroz sedam selekcija, koje će kao treneri voditi: juniore Vladimir Jovanović, kadete Ivica Lakićević, pionire-1 Milan Andonović i Nemanja Đukić, pionire-2 Pavle Aleksić, mlađe pionire-1 Milan Todorović, mlađe pionire-2 Dušan Lilić dok će u školi košarke raditi čak četiri trenera: Milan Andonović, Nemanja Đukić, Dušan Lilić i Pavle Aleksić. Zbog poslovnih obaveza u mlađim kategorijama do daljeg neće biti angažovano nekoliko trenera koji su bili deo stučnog tima poslednjih godina.

U skladu sa sistemom takmičenja mlađih kategorija i Planom rada i razvoja MK KK”Pirot” JUNIORI trenera Vladimira Jovanovića će igrati kvalifikacije za “jedinstvenu” JUNIORSKU LIGU KSS, dok će pioniri-1 igrati Međuregionalnu (Kvalitetnu) ligu RKSIS/RKSJS. Ostale selekcije mlađih kategorija će igrati Regionalnu ligu RKSIS. Po predlogu struke ove sezone će se akcenat staviti na dobar trenažni rad i pored takmičarskih utakmica posebno na odigravanje kvalitetnih utakmica sa respektabinim rivalima.

Pomenimo na kraju da su svoj rad na košarkaškim kampovima, pored već pomenutih na Islandu, Karatašu, Zlatiboru i Vlasini, završili i trener Vladimir Jovanović na prestižnom internacionalnom kampu “Teo4” na Srebrnom jezeru, gde je u jednoj smeni radio i Ivica Lakićević, koji je u drugoj polovini avgusta zajedno sa Dušanom Lilićem angažovan na ruskom kampu u dalekom Sibiru u Tjumenju (Tyumen).

Mlađe selekcije će svoje takmičarske utakmice početi u oktobru, izuzev juniorske selekcije koja će kroz kvalifikacije u septembru pokušati da se domogne JUNIORSKE LIGE KSS.


About the AuthorBack to Top ↑