vesti

Published on June 23rd, 2019 | by admin

U sportskoj hali Kej odigrana utakmica kombinovanih selekcija veterana Pirota i Srbije

U petak, 21. juna 2019.g. u sportskoj hali Kej je od 20 h odigrana prijateljska utakmica kombinovanih selekcija Pirota i Srbije. Pobedili su gosti rezultatom 76:66.

U Pirotu je odigrana jedna interesantana prijateljska utakmica između veterana Pirota i kombinovane selekcije Srbije, koja se priprema za predstojeće svetsko prvenstvo veterana u Finskoj. Nekadašnji rivali na prvenstvenim utakmicama dogovorili su ovu utakmicu i naravno druženje nakon toga, što je svemu dalo pravi smisao!

Lepo je bilo videti nekadašnje košarkaše kako predano i posvećeno igraju ovu utakmicu u zaista dobrom ritmu od početka do kraja i na kojoj je pobednik, reklo bi se, rešen u trećoj četvrtini kada je gostujuća ekipa pokazala pre svega da ima više snage i energije od pirotskih veterana. Na žalost, iako je fer-plej svih aktera utakmice na terenu bio pravi sportski bilo je i povreda (distorzije zglobova), srećom ne težih.

U gostujućoj ekipi, koja nije nastupila u punom sastavu, najbolji su bili Gicić, Čović i Kampos, pre svega u realizaciji ali i u pokazanom takmičarskom elanu, na kome im mogu pozavideti mnogi akteri upravo završenih takmičarskih liga. Sa istim takvim pristupom pokazao se i glumac Milorad Kapor, pokazavši zavidan nivo košarkaškog znanja, demantujući da se u seriji “Žigosani u reketu” samo fingiraju košarkaške akcije. Bilo je tamo i nekih koji znaju da igraju! Posebnu pažnju je svojim nastupom izazvao pridruženi član ove ekipe Zoran Petrović, nekadašnji trener KK”Pirot” kome su na klupi tada asistirali Marko Spasić i Ivica Lakićević, na ovoj utakmici ljuti rivali iz protivničkog tabora!

Posebno zadovoljstvo za malobrojnu pirotsku publiku u hali bilo je ponovno gledanje čuvenog tandema s kraja 90-ih i početka 2000-tih godina Andonović – Lakićević, koji su na ovoj utakmici postigli polovinu poena pirotske ekipe i potsetili prisutne na svoje dobre igračke dane.

Prijateljska utakmica, Veterani Pirot:Veterani Srbija 66:76 (20:19 16:17 11:24 19:16)

Veterani Pirot: Boško Marinković 11, Bratislav Vučić 3, Marko Spasić 8, Milan Kostić, Aleksandar Đorđević, Nemanja Đukić 9, Miodrag Stanojević 3, Milan Andonović 12, Ivica Lakićević 20.

Veterani Srbija: Aleksandar Milanović 8, Vjekoslav Čović 17, Dejan Ivančević 5, Klaudio Kampos 13, Milorad Kapor 6, Zoran Babić 9, Bojan Gicić 14, Zoran Petrović 4


About the AuthorBack to Top ↑