Izveštaj

Published on March 24th, 2019 | by admin

0

Pirot poražen od Konstantina u Nišu

KK”Pirot” je u subotu, 23. marta 2019. u 23. kolu Druge lige Srbije poražen nakon produžetka od niškog “Konstantina” u gostima rezultatom 94:93.

Komšijski derbi između Konstantina i Pirota pripao je niškoj ekipi za pozicioniranje na 4. mesto na tabeli a gostujućoj pirotskoj za dodatne brige i oprez u finišu ligaškog takmičenja.

Prvo poluvreme, osim samog početka, pripalo je domaćoj ekipi jer za njihov tandem Veličković-Vuletić pirotska ekipa nije imala rešenje. Vispreni i agilni plej Konstantina je nametnuo ritam igre koji gostima očigledno nije odgovarao jer su kontranapadi niške ekipe efikasno realizovani kao na traci a iz takve igre su i ostali igrači domaće ekipe lako dolazili do svojih pozicije i koševa. Na poluvreme je Konstantin otišao sa 9 poena viška.

Nagoveštaj bolje igre pirotske ekipe bio je jasno vidljiv tek sredinom treće četvrtine čemu je Konstantin ipak odoleo i u poslednju četvrtinu ušao sa istom prednošću kao na poluvremenu. A onda je usledila poslednja četvrtina i nalet pirotske ekipe koja je igru protivničke gotovo razmontirala i na desetak sekundi pre kraja imala prednost od 4 poena razlike i gotovo dobijenu utakmicu. Ipak, kraj je samo onda kada sudija odvira kraj! Iskusni Nemanja Gudžić, najbolji kada je najvažnije, postigao je koš za kakvu takvu nadu za ekipu Konstantina, koju je dodatno pojačao najiskusniji pirotski igrač Sanel Mukanović sa dva promašena slobodna bacanja, verovatno prvi put u karijeri u trenucima kada se utakmica lomi. Kako to obično biva domaća ekipa je na par sekundi pre kraja dobila slobodna bacanja koja je na ovoj utakmici nepogrešivi Dušan Vuletić uspešno realizovao i uveo utakmicu u produžetak.

U produžetku je drama kulminirala ponovo u poslednjih 10 sekundi, gotovo isto onako kao u poslednjih 10 sekundi regularnog dela utakmice. Ponovo je Pirot imao 4 poena viška da bi ulogu junaka preuzeo niški plej Vladimir Veličković. Pogodio je dve trojke u poslednjih 10 sekundi iz neverovatnih pozicija, odlučujuću sa zvukom sirene za kraj i pobedu u triler završnici na veliku radost igrača domaće ekipe!

Dugo će u mislima svih iz tabora pirotske ekipe lebdeti propuštene prilike na kraju, kako regularnog dela utakmice tako i njenog produžetka! A jeste za žal kada se u odlučujućim trenucima realizuju slobodna bacanja samo tri od devet! I ne stigne da se isprati igrač koji u očajanju juri šut za tri poena u punom trku! Ali to je košarka, koliko lepa toliko surova u nekim momentima! A koliko je teško da se posle ovakvog poraza i neprospavane noći uspešno podigne i nastavi dalje, znaće to igrači Pirota! Ko to uspe taj je izabrao pravi sport za sebe!

Na kraju osvrt na pojedinačni učinak. U Pirotskoj ekipi, od sada bez Lazara Rašića u sastavu, igrom i učinkom ponovo je zablistao Dimitrije Đorđević, odigravši svoju najbolju utakmicu u seniorskoj konkurenciji. Iako najmlađi na parketu bio je najbolji u najvažnijim momentima utakmice i reklo bi se položio ispit zrelosti u najboljem smislu te reči, tako da je pogotovo zbog njega šteta ispuštene pobede. Svoje sjajno izdanje sa “dabl-dabl” učinkom dao je Stanko Ilić a hrabrom igrom i neverovatnim trojkama Vuk Živanović je ka pobedi povukao svoju ekipu pred fimiš regularnog dela utakmice. Šteta nekih olako datih grešaka onda kad im nije bilo vreme! Dobru partiju pružio je i Martin Matović i na momente Mukanović i Stojanović. Nedostajao je još jedan raspoložan igrač za bolji izgled ekipe u svakom pogledu!

U gostujućoj ekipi kapa dole junaku utakmice Vladimiru Veličkoviću i čestitke i Vuletiću i Gudžiću!

Samim načinom poraza pirotska ekipa je sada na ispitu nivoa samopouzdanja pred utakmice u poslednja tri kola. Imperativ pobede na još jednoj utakmici za miran završetak lige svakako stoji, a da li će biti potstrek ili balast u igri videće se već na pvoj narednoj utakmici.

23. kolo 2.MLS, subota, 23.03.2019. Hala OŠ Dušan Radović, Niš
OKK”KONSTANTIN” : KK”PIROT” 94:93 (25:20 18:14 19:19 21:30 11:10)

“Konstantin”: Veličković 15, Stošić, Stevanović 6, Filipović 9, A.Đorđević, Vuk Đorđević, Ilić 4, V.Đorđević, Banduka, Vuletić 35, Bjelak 5, Gudžić 20. Trener: Marko Cvetković

“Pirot”: Vuk Živanović 25 (5/9 za tri, 56% šut iz igre, 3 sk, 5 as, 3 izg.l, 3 f.na, indeks 20), Sanel Mukanović 3 (4 sk, 7 as, 4 f.na, 4 izg,l, 3 os.l, indeks 10), Vladimir Stefanović, Filip Stojanović 3, Strahinja Stanković, Stanko Ilić 22 (67% šut iz igre, 10 sk, 4 f.na, 2 os.l, indeks 28), Nikola Đurđević (0/5 za tri, 2 sk, 2 as), Dimitrije Đorđević 18 (4/4 za dva, 3/4 za tri, 88% šut iz igre, 4 f.na, indeks 18), Nemanja Mitić, Martin Matović 17 (5/10 za dva, 7/10 sl.bac, 8 sk, 3 as, 5 f.na, 4 izg.l, indeks 18), Miodrag Stojanović 5. Trener: Marko Spasić

Sudije: Ivana Ivanović (Beograd), Nikola Radosavljević (Kragujevac), Dušan Ilić (Kragujevac)
Delegat: Nebojša Milosavljević (Prokuplje)

U narednom 24. kolu u subotu, 30. marta 2019.g. od 19,30 časova Pirot dočekuje Zemun.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑