vesti

Published on February 14th, 2019 | by admin

Završena Božićne škole košarke KK”Pirot” u 2019. godini

Završena je Božićna škola košarke Košarkaškog kluba “Pirot” u organizaciji Grada Pirota i Sportskog centra Pirot u 2019. godini.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja “Božićne škole sportova 2019″, održanom prvi put na Omladinskom stadionu, kada su proglašeni najbolji pirotski sportisti i klubovi za 2018. godinu i kada je za najbolji seniorski klub u muškoj konkurenciji proglašen KK”Pirot”, u narednih 10-ak dana održana je Božićna škola košarke Košarkaškog kluba “Pirot” u sali “Pedagoške akademije”.

Program Božićne škole košarke 2019 je realizovan uz prisustvo 42 dečaka uzrasta od 7 do 11 godina pod vođstvom trenera KK”Pirot” Milana Andonovića, Nemanje Đukića i Dušana Lilića. Među polaznicima su bile zastupljene sve osnovne škole. Treniralo se u dnevnim terminima po grupama a treneri su u tom mini ciklusu radili osnovne elemente košarkaške tehnike i taktike: od svih vrsta dodavanja, preko košarkaškog stava, dvokoraka, baratanja loptom i driblinga levom i desnom rukom, do šuta i raznih takmičenja u šutu i driblingu i igri na dva koša.

Dečaci su radili predano i sa puno elana, a nekolicina je pokazala da može i ozbiljnije da se bavi košarkom. Najvažnije od svega je što su se dečaci koji su trenirali radovali tim treninzima. A koliku su ljubav prema košarci treneri preneli dečacima videće se vrlo brzo posle završene Božićne škole po broju onih koji dođu da se upišu u KK”Pirot”.

Prošlogodišnji polaznici ove škole košarke će već sutra, u petak, 15. februara 2019. godine igrati minibasket utakmicu na KUP-u Radivoj Korać u Nišu, u pauzi između utakmica između Mege i Borca i Crvene Zvezde i Dinamika.

Zato pozivamo sve dečake koji žele da nastave da igraju košarku u Košarkaškom klubu da dođu i upišu se u najbolji pirotski klub, sledeće godine ga kao njegovi članovi zastupaju na utakmici kakva se ove godine igra na KUP-u u Nišu, a jednoga dana i zaigraju za prvi tim KK”Pirot”.


About the AuthorBack to Top ↑