Izveštaj

Published on February 10th, 2019 | by admin

“Pirot” poražen u Vrbasu

KK”Pirot” je u petak, 08.02.2019. u 17. kolu Druge lige Srbije poražen od “Vrbasa” u gostima rezultatom 67:58.

Pirot je nakon najslabije partije u poslednjih nekoliko sezona zasluženo poražen od Vrbasa u gostima. Renome ekipe koja se godinama nalazi u gornjem delu tabele 2MLS na ovoj utakmici svakako nije opravdan, naprotiv! Izdanje kakvim se pirotska ekipa predstavila na prvoj utakmici odigranoj u Vrbasu ikada bilo je ispod nivoa i kluba i samog takmičenja. Na drugoj strani je domaća ekipa, na ovoj utakmici u kompletnom sastavu, većom željom i trudom došla zasluženo do pobede koja im vraća nadu u borbi za opstankom.

Uprkos insistiranju trenera Pirota Marka Spasića da se u utakmicu uđe sa jakom energijom i intenzitetom u oba pravca, početak je okarkterisala traljava igra prepuna promašenih zicera i izgubljenih lopti. U drugoj četvrtini je Pirot donekle popravio utisak počevši da nameće svoj ritam što je rezultiralo razlikom od 7 poena i dobrim izgledima da se odmakne domaćoj ekipi u najboljem mogućem momentu bitnom za nastavak utakmice. Na žalost sve je to ipak u poslednjih minut-dva palo u vodu jer su igrači domaće ekipe gotovo sustigli negativnu razliku.

Da će se ova utakmica u KK”Pirot” pamtiti kao jedna od najlošijih u ovom rangu takmičenja videlo se već početkom treće četvrtine kada se igra ekipe rasparala po svim šavovima. Promašene zicere i šuteve pratile su izgubljene lopte u sve većem broju, motivisani igrači domaće ekipe su osetili trenutak, dobili na samopouzdanju i počeli da pogađaju i povećavaju vođstvo iz minuta u minut. Lošoj i haotičnoj igri pirotske ekipe nije bilo kraja sve do konačnog poraza od ekipe koja je pokazala veću želju i srčaniju borbu od indisponirane ekipe koja je na svom kontu imala u poslednjih osam kola šest pobeda, od toga četiri puta za redom u gostima. Na ovoj utakmici načinom igre ostvarili su ono što su zaslužili, poraz kojim su sami sebi značajno iskomplikovala nastavak takmičenja.

Kada se pogleda statistika sa utakmice videće se da je pirotska ekipa više nego ubedljivo nadskakala rivala (47:26), imala više asistencija, pa čak i bila bolja i u procentima šuta. Ali tih 26 izgubljenih lopti svemu daju posebnu dimenziju! Isto kao i samo 58 datih koševa na utakmici! To retko ko da pamti od ekipe Pirota! Sve u svemu statistika sa ove utakmice malo toga je otkrila. Ko je gledao utakmicu a zna potencijal igrača pirotske ekipe reći će uglavnom da su se ovoga puta obrukali! To što je Pirot nastupio bez Lazara Rašića i Vladimira Stefanovića u najmanju ruku nije bilo relevantno za način igre, pogotovo ne za ostvareni rezultat na ovoj utakmici. Kao što na žalost nije relevantan pristojan učinak Stanka Ilića, Nemanje Mitića i Dimitrija Đorđevića. Poraz nakon loše igre je okarakterisao učinak cele ekipe!

Godinama unazad ova ekipa je umela da se podigne kada je važno, to je svima u Pirotu dobro znano i zbog toga im je i pirotska publika uvek uzvraćala adekvatnom podrškom. Prva naredna prilika da se to ponovi i popravi utisak nakon ovog poraza uslediće već za nekoliko dana kada u Pirot dolazi ataktivan protivnik kakva je kraljevačka “Sloga”.

17. kolo 2.MLS, petak, 08.02.2019. SC Drago Jovović, Vrbas
KK”VRBAS” : KK”PIROT” 67:58 (19:15 09:15 18:14 21:14)

“Vrbas”: Radinović 9, Jokanović 14, Đurović 22, Koprivica 5, Mirović, Vasić, Dulović, Laković 1, Savić 12, Radenović 1, Dragaš 3. Trener: Vuk Peković

“Pirot”: Vuk Živanović 4 (5 sk, 2 as, 5 izg.l, 3 os.l, 4 f.na, indeks 2), Sanel Mukanović 1 (9 as, 5 izg.l, indeks 4), Ognjen Ignjatović, Filip Stojanović 2 (3 sk, 2 izg.l), Strahinja Stanković, Stanko Ilić 12 (13 sk, 3 os.l, 4 f.na, indeks 19), Vuk Vasić, Nikola Đurđević 9 (3/6 za tri, 3 izg.l), Dimitrije Đorđević 4 (2/2 za dve, 2. as, 2 izg.l), Nemanja Mitić 15 (9 sk, 3 f.na, 2 izg.l, indeks 19), Martin Matović 6 (4 sk, 2 izg.l), Miodrag Stojanović 5 (4 sk, 4 izg.l). Trener: Marko Spasić

Sudije: Dejan Mizdrak (Valjevo), Marko Orešković (Kačarevo), Stefan Stanić (Valjevo)
Delegat: Igor Šiman (Novi Sad)

U narednom 18. kolu, koje se zbog sajma knjiga u hali Kej igra već u utorak, 12. februara 2019.g. od 18 časova “Pirot” dočekuje kraljevačku “Slogu”.


About the AuthorBack to Top ↑