vesti

Published on February 10th, 2019 | by admin

“Pirot” dočekuje kraljevačku “Slogu”

U utorak, 12. februara 2019. od 18 časova u hali Kej u 18. kolu prvenstva Druge lige Srbije Pirot dočekuje kraljevačku Slogu.

Sa Slogom je Pirot prvi put odigrao takmičarsku utakmicu daleke 1956. godine kada su obe ekipe bile članovi Srpske lige-Jug, da bi se potom dugi niz sezona do sredine 80-ih godina prošlog veka dva rivala borili za ligaške bodove. Kada nisu bili u istoj ligi tada je slavnija Sloga bila u najvišem rangu takmičenja. Pamti se i ubedljiva pobeda Sloge u Pirotu u KUP-u u novembru 1983.godine, kao i učešće na “Turniru oslobođenja 1984”, na kome su pored Sloge i Pirota učestvovali i beogradski Partizan i sarajevska Bosna. Retki pamte i mladog Ducija Simonovića, potonjeg asa Crvene Zvezde u dresu kraljevčana, dok naravno svi znaju da se Vlade Divac upravo iz Kraljeva uzdigao do najvećih svetskih košarkaških visina.

Nakon nekih tri decenija Pirot se sa Slogom na takmičarskim utakmicama nije sastajao do utakmice u ovosezonskom prvenstvu 2MLS odigranoj u Kraljevu. Nakon ravnopravne igre i neizvesne završnice Sloga je došla do pobede. Zbog toga se dobra takmičarska utakmica očekuje i u Pirotu, pogotovo što je pobeda izuzetno važna obema ekipama, svakoj u skladu sa sopstvenim prioritetima.

Posebnu dimenziju ovoj utakmici daju treneri dva stara rivala, član stručnog štaba Sloge Zoran Petrović i prvi stručnjak Pirota Marko Spasić, trenerski tandem koji je uveo Pirot u Drugu ligu a potom zajedno vodio ekipu u toj prvoj sezoni nakon gotovo tri sezona igranja u nižim rangovima takmičenja.

Sve u svemu, ova utakmica, koja se zbog sajma knjiga održava u jednom nesvakidašnjem terminu, već u samoj najavi garantuje jedan izuzetan košarkaški događaj. Zato pozivamo sve simpatizere kluba da u što većem broju dođu na utakmicu i podrže KK”Pirot” do desete pobede u sezoni.


About the AuthorBack to Top ↑