Ml. Pioniri

Published on January 31st, 2019 | by admin

Mlađi pioniri KK”Pirot” treći na turniru u Vranju

Uoči nastavka takmičenja mnoge selekcije mlađih kategorija Košarkaškog kluba “Pirot” su učestvovale na nekolicini utakmica i turnira prijateljskog karaktera. Tako su mlađi pioniri bili učesnici turnira organizovanog povodom 141. godine od oslobođenja grada Vranja od Turaka.

Početkom 2019. godine grad Vranje je nizom manifestacija obeležio 141. godinu od oslobođenje od Turaka. Deo tog jubileja bio je i košarkaški turnir mlađih pionira. Suorganizator sa gradom Vranje bio je i njihov Košarkaški klub “Panteri”, čiji je trener Marijan Stanojković inicirao da se pozovu mlađi pioniri iz gradova koji su u tom petriodu pre 141. godinu oslobođeni od Turaka: Vranje, Leskovac Niš i Pirot.

KK”Pirot” je prihvatio poziv tako da su mlađi pioniri KK”Pirot” (2006.g. i mlađi) predvođeni trenerom Pavlom Aleksićem u subotu, 26. januara 2019.g. otputovali u Vranje, odigrali dve utakmice u velikoj sportskoh hali i sa polovičnim uspehom nakon jedne pobede i jednog poraza osvojili pehar za 3. mesto na turniru. Prvo mesto je osvojio KK”Play-off” iz Leskovca, drugi su bili “Panteri” iz Vranja, treći “Pirot” a četvrti KK”Trijumf” iz Niša.

Pirotski mlađi pioniri su nastupili bez svog najboljeg člana Marka Manića, koji je u isto vreme bio učesnik prestižnog edukativnog treninga KSS održanog u Aleksincu. Ipak, ostavili su vrlo dobar utisak. Izgubili su od pobednika turnira KK”Play-off” iz Leskovca 59:48 a pobedili niški “Trijumf” rezultatom 46:42.

KK”Pirot” se zahvaljuje gradu Vranju, Košarkaškom klubu “Panteri” i treneru Marijanu Stanojkoviću na pozivu i gostoprimstvu!


About the AuthorBack to Top ↑