Izveštaj

Published on December 2nd, 2018 | by admin

“Pirot” poražen od niškog “Konstantina” u Pirotu

“Pirot” je u subotu, 01.12.2018. poražen od niškog “Konstantina” rezultatom 79:87 vezavši drugi poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni.

Ekipa “Pirota” je drugi put u ovoj sezoni poražena na domaćem terenu, ovoga puta od niškog “Konstantina”, reklo bi se zasluženo jer je stari rival većim delom utakmice bio energičniji u odbrani, efikasaniji u napadu onda kada je bilo važno i snalaživljiji kada se lomio rezultat u samoj završnici.

Utakmica je počela rezultatskom klackalicom da bi gosti potom polako ali sigurno počeli da preuzimaju kontrolu igre. Mlakoj igri pirotske ekipe suprotstavili su jaču i energičniju, što je na krilima neuhvatljivog Vladimira Veličkovića i raspoloženog Vuka Đorđevića rezultiralo dvocifrenim vođstvom na kraju 3/4 a potom i velikim od 17 razlike u 31. minutu utakmice.

Jedini pravi odnos prema igri, ovakvom protivniku i ovakvoj utakmici ekipa trenera Marka Spasića je pokazala tek tada kada je preokret bio praktično nemoguć. Tek tada je domaća ekipa zaigrala hrabro i agresivno i pokazala koliko može! Rezultat tog furioznog naleta je da je u 38. minutu razlika bila na samo jedan posed. Ali ipak, pokazalo se da su se pirotski igrači prenuli prekasno! Nestrpljivu igru domaće ekipe u poslednja dva minuta, koja je rešenje potražila šutevima za tri poena (i promašili sva tri puta) gosti su iskoristili na pravi način, potraživši rešenja u dubini što je rezultiralo penal završnicom u kojoj je igrač gostiju Eldan Bjelak postigao 6 od 8 penala, koji je u tom periodu postigao 7 od ukupno 9 niških poena i praktično svoju ekipu doveo do šeste pobede u prvenstvu.

Ovim porazom je pirotska ekipa zakomplikovala sopstevenu situaciju u prvenstvu i verovatno je svima žao jer su u prethodnom periodu izgubili četriri utakmice nakon neizvesne završnice. Sada im ne preostaje ništa drugo osim dobre analize prethodnih igara i završnica i nadamo se promene pristupa igri od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka na svim narednim utakmicama ko god da je rival i gde god da se igra!

Trener “Pirota” Marko Spasić: Najviše sam nezadovoljan igrom u odbrani jer smo tek od negde 35-og minuta počeli da igramo agresivno. Taj pristup igri me zabrinjava iako je bilo želje za pobedom koja bi nam puno značila u nastavku sezone. U zadnjim trenucima kada smo stizali ogromnu razliku nismo imali dobra rešenja u napadu kada smo trebali da spustimo neku loptu dole a ne da sve rešavamo šutevima za tri poena. Sada smo primili 87 poena i to je i dalje previše. Moramo da stegnemo odbranu, ništa još nije izgubljeno što se tiče prvenstva. Moramo da gledamo dalje i da već u nrednom kolu pobedimo u Zemunu.

Trener “Konstantina” Marko Cvetković: Veoma bitna pobeda! Ponovo smo igrali sa sedmoricom igrača, tako je jednostavno moralo, Gudžić i Filipović su igrali povređeni, Vuk Đorđević je u toku igre povredio prst… Ali momci su dali sve od sebe. Ovog puta je i “klupa” aktivno učestvovala u svakom poenu. Dobro smo igrali u većem delu meča, mada smo opet dozvoljavali protivniku serije bez načinjenog faula u pravo vreme. Na kraju smo ipak imali živaca i koncentracije da sačuvamo prednost i, ponavljam, ostvarimo važan trijumf. Ovog puta smo imali prave odgovore na zonsku odbranu. Nemam ništa protiv trojki, ali uvek treba prvo da probamo po “dubini”, a tek onda da pribegavamo šutu. I to je imalo efekta.

10.kolo 2.MLS, subota, 01.02.2018. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : OKK”KONSTANTIN” 79:87 (17:22 24:21 13:24 25:20)

“Pirot”: Petar Skoknić 3, Vuk Živanović 17 (2/10 za tri, 4 sk, 6 as, 4 izg.l, 3 f.na, 1 bl, indeks 13), Vladimir Stefanović, Filip Stojanović 6 (1/1 za tri), Strahinja Stanković, Stanko Ilić 10 (71% šut iz igre, 8 sk, indeks 16), Lazar Rašić 19 (5/7 za dva, 2/8 za tri, 7 sk, 2 as, 3 f.na, indeks 20), Nikola Đurđević, Dimitrije Đorđević 3, Nemanja Mitić 4 (2 sk, 3 f.na, 1 bl), Martin Matović 10 (4/5 za dva, 5 sk, 2 as, 5 f.na, indeks 18), Miodrag Stojanović 7 (1/4 za tri, 4 sk, 3 f.na, 1 bl). Trener: Marko Spasić

“Konstantin”: V. Veličković 16, D. Stošić, M. Popović, D. Filipović 4, N. Spasov, Vuk Đorđević 23, A. Ilić 5, V. Đorđević, M. Banduka, D. Vuletić 8, E. Bjelak 19, N. Gudžić 12. Tr: Marko Cvetković

Sudije: Dejan Savić (Kovino), Danilo Milosavljević (Prokuplje), Nemanja Kovačević (Beograd).
Delegat: Zvezdan Janković (Beograd).

U narednom 11. kolu “Pirot” gostuje “Zemunu”.


About the AuthorBack to Top ↑