Izveštaj

Published on November 1st, 2018 | by admin

“Pirot” izgubio u KUP-u od “Napretka” u Aleksincu

KK”Pirot” je u utorak, 30.10.2018. izgubio KUP utakmicu 1. kola (II stepen) od “Napretka” u Aleksincu rezultatom 86:63.

“Pirot” je nakon dugog niza godina odigrao utakmicu KUP-a, koji je od ove sezone obavezno takmičenje u okviru KSS. Ekipe Druge lige Srbije su se uključile u dugom stepenu ovog takmičenja, a “Pirot” je voljom žreba gostovao aleksinačkom “Napretku”.

Na žalost zbog povrede i odsustva nekolicine igrača pirotska ekipa je utakmicu odigrala u nekompletnom sastavu. Već nakon prve četvrtine ispostavilo se i bez dovoljno energije koje rastrčanim domaćinima očigledno nije nedostajalo. Kada je već u toj prvoj četvrtini Stanku Iliću dosuđena i treća lična greška ekipi trenera Marka Spasića je preostalo da iskoristi energiju mlađih igrača, koji su se lepo razigrali ali bez većeg rezultatskog učinka, dovoljnog jedino da protivnika spreče da ne uveća veliku prednost stečenu u prvom poluvremenu. Strahinja Stanković je postigao 15 poena (uglavnom sve u 3/4), dobru partiju su odigrali Vlada Stefanović i Lazar Petrović, pogotovo kadet Vuk Vasić.

Pobeda domaće ekipe je svakako zaslužena a pravi odnos snaga će ekipe “Napretka” i “Pirota” izmeriti za 10-ak dana u 7. kolu 2.MLS, takođe u Aleksincu. Nadamo se samo da će tada ekipe nastupiti u kompletnim sastavima!

KUP KSS – II stepen, 1.kolo utorak, 30.10.2018. Sportska hala, Aleksinac
KK”NAPREDAK” : KK”PIROT” 86:63 (25:11 22:10 20:21 19:21)

“Napredak”: Mitrović 4, N. Raičević 8, Stevanović 3, Petrović 6, D. Raičević 14, Ilić 13, Prokić 12, Antonijević 16, Petrić, Bogavac 10, Jeremić. Trener: Nebojša Raičević

“Pirot”: Petar Skoknić 8, Vuk Živanović, Vladimir Stefanović 6, Filip Stojanović 16, Strahinja Stanković 15, Stanko Ilić 6, Lazar Petrović 2, Nikola Đurđević 4, Vuk Vasić 2, Nemanja Mitić 2, Martin Matović 2, Vukašin Radenković. Trener: Marko Spasić

Sudije: Stefan Stošić (Niš), Bogdan Petković (Niš), Danilo Milosavljević (Prokuplje).
Delegat: Nebojša Milosavljević (Prokuplje)


About the AuthorBack to Top ↑