Izveštaj

Published on September 30th, 2018 | by admin

0

“Pirot” otvorio novu sezonu porazom od “Kolubare” u Lazarevcu

KK”Pirot” je u subotu, 29.09.2018. otvorio novu takmičarsku sezonu u Drugoj ligi Srbije porazom od “Kolubare” u Lazarevcu rezultatom 81:65.

“Pirot” je nakon dužeg niza godina poražen od “Kolubare” u Lazarevcu, reklo bi se više nego zasluženo. Kako je pirotska ekipa igrala tako je i prošla. Ne može se reći da je nedostajalo želje i energije, ali je učinak u oba pravca bio ispod svakog očekivanja i svakako ispod nivoa kvaliteta ekipe. Kada je od starta utakmice pirotskoj ekipi zakazao šut sve što je uspela da uradi bilo je održavanje rezultatskog priključka, uglavnom na krilima energičnog Stanka Ilića. Ali to je uspešno obavljeno samo u prvoj četvrtini. U nastavku utakmice je ekipa Pirota iz minuta u minut igrala baš onako kako ne treba igrati protiv motivisanog rivala kakvim se lazarevačka ekipa pokazala. Loša selekcija šuta u napadu, pogrešna rešenja u tranziciji i nedostatak pravovremenog skoka pod oba koša osokolili su domaću ekipu, očigledno dobro pripremljenoj za ovu utakmicu, tako da je razlika kako se kraj bližio samo rasla. Otpor pirotske ekipe je jenjavao, jedino je Vuk Živanović reagovao i uspešnim šutevima pokušavao da trgne i pokrene svoje saigrače. Nažalost, na sve pokušaje gostujuće ekipe domaća je imala odgovor sve do samog kraja i pobede u 1. kolu. Uostalom, kada jedna ekipa ima duplo više skokova i asistencija i kada svaki drugi sopstveni promašeni šut pokupi skokom u napadu, svakako zaslužuje i da pobedi.

Ekipa trenera Marka Spasića je, računajući i prijateljske utakmice, pokazala uglavnom varljivu formu. Prvenstvo je tek počelo i u 1. kolu 2MLS su poraženi skoro svi timovi koji su slovili za favorite, tako da jedna utakmica i jedan poraz svakako ne mogu biti razlog za paniku u redovima pirotske ekipe, naprotiv! Sledi još mnogo utakmica u takmičenju a prave ekipe znaju kako se dolazi do željenih rezultata. Nadamo se da će pirotska to pokazati već u narednom kolu!

1.kolo 2.MLS, subota, 29.09.2018. SRC Kolubara, Lazarevac
KK”KOLUBARA LA” : KK”PIROT” 81:65 (20:17 25:18 13:09 23:21)

“Kolubara”: Šparović 8, E. Vesković 18, S. Sinđelić 11, Vuletić, Jokić 5, Rnić 11, Simić 14, Modić, Plavša, V. Sinđelić 14, Obradović, A. Vesković. Trener: Žarko Simić

“Pirot”: Petar Skoknić 9, Vuk Živanović 19 (3/7 za tri, 4/4 sl.bac, 4 f.na, indeks 16), Vladimir Stefanović, Filip Stojanović 3, Strahinja Stanković 2, Stanko Ilić 16 (7/9 šut iz igre, 6 sk, 3 as, 4 os.l, 5 f.na, indeks 25), Lazar Petrović, Nikola Đurđević 3, Vukašin Radenković, Nemanja Mitić 9 (3/4 šut iz igre, 6 f.na), Martin Matović 4, Miodrag Stojanović. Trener: Marko Spasić

Sudije: Dejan Mizdrak, Manojlo Uskoković, Stefan Stanoć (svi Valjevo)
Delegat: Srđan Stojanović (Beograd)

U narednom 2. kolu, prvom pred pirotskom publikom, “Pirot” dočekuje uvek neugodnu “Planu” iz Velike Plane. Utakmica se igra u subotu 06. oktobra 2018.g. od 19,30 časova u sportskoj hali Kej.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑