Juniori

Published on August 23rd, 2018 | by admin

Juniori KK”Pirot” prijateljskom utakmicom sa moskovskom “Runom” počeli pripreme za novu sezonu

U sredu, 22.08.2018.g. od 16,30 h odigrana je juniorska međunarodna prijateljska utakmica između “Pirota” i “Rune” iz Moskve. Nakon izjednačene igre u prve tri četvrtine ruska ekipa je bila bolja u poslednjoj i zasluženo pobedila rezultatom 71:61.

Dok prvi tim ekipe “Runa Basket” iz Moskve, koja igra rusku Super ligu 2 (treći rang), priprame obavlja u Crnoj Gori pod vođstvom trenera Jovana Popovića, leskovčanina sa dugogodišnim stažom na klupi “Knjaževca”, njihovi juniori iste obavljaju po Srbiji predvođeni mladim trenerom iz Knjaževca Jankom Pejčićem.

Pirotski juniori, u novoj sezoni pod vođstvom trenera Vladimira Jovanovića, pružili su izvanredan otpor uigranoj i fizički dominantnoj ruskoj ekipi, koja je do pobede stigla tek u finišu utakmice. Obzirom da je trener Jovanović ekipu bukvalno okupio prvi put uoči ove utakmice i obzirom da su po godištu uglavnom kadeti, nastupom protiv ruskih juniora pokazali su solidan, obećavajući potencijal.

KK”Pirot” je nastupio u sledećem sastavu: Vuk Vasić, Vukašin Radenković, Veljko Milanov, Bernar Žoris, Matija Pančić, Kosta Mladenović, Aleksa Marković, Lazar Petrović, David Iskrenović, Lazar Spasić i Rodoljub Lola Pejčić. Treneri: Vladimir Jovanović / Dušan Lilić

Pirotski juniori će narednu takmičarsku sezonu odigrati u podmlađenom sastavu, koji će biti po godištu juniorski i u sezoni 2019/2020 (neki još i sezonu više). Prve takmičarske utakmice odigraće u kvalifikacijama za Jedinstvenu juniorsku ligu Srbije sredinom septembra.


About the AuthorBack to Top ↑