vesti

Published on April 12th, 2018 | by admin

Juniori KK”Pirot” prvaci Međuregionalne lige RKSIS, završni turnir se igra u Pirotu

Juniori KK”Pirot” trenera Miloša Živkovića su postali prvaci Međuregionalne kvalitetna lige RKSIS za sezonu 2017 / 2018, bez poraza na svih 16 utakmica. Završni turnir za prvaka Srbije održaća se u Pirotu od 11. do 13. maja 2018.g.

Više nego ubedljivo, bez poraza u 16 odigranih kola, juniori KK”Pirot” su osvojili 1. mesto Kvalitetna lige RKSIS i izborili plasman na završni turnir Međuregionalnih liga Srbije, koji će se oodigrati u Pirotu, u sportskoj hali Kej od 11. do 13. maja 2018.g. Izvanrednim takmičarskim nizom, odavno nezabeleženim na ovom nivou takmičenja, juniori “Pirota” su pokazali kvalitet i za Jedinstvenu RODA juniorsku ligu Srbije, u koju se nisu plasirali zahvaljujući jednoj izuzetno loše odigranoj utakmici na kvalifikacionom turniru u Dimitrovgradu, na žalost upravo onoj odlučujućoj nakon koje je u RODA JLS otišao niški “Konstantin”.

Ipak, nakon izvanredno odigrane lige i osvajanja 1. mesta u kvalitetnoj ligi može se reći da je ova juniorska generacija dostojno zamenila onu iz sezone 2015/2016 koja je igrala RODA JLS. Uostalom nekolicina iz ovog sastava je bila deo i one ekipe, tako da se i KK”Pirot” može pohvaliti kontinuitetom nivoa rada sa ovim uzrastom, sa kojim su radili skoro svi treneri u klubu. Njihov sadašnji trener, Miloš Živković je reklo bi se taj ciklus rutinski priveo kraju osvajanjem 1. mesta. Poslednju utakmicu su juniori odigrali u Boru, gde im je i uručen pobednički pehar za sezonu 2017/2018.

KK”Pirot” je konkuriso i dobio organizaciju završnog turnira KVALITETNE LIGE RKS (Međuregionalne lige) koji će se održati u Pirotu od 11. do 13. maja 2018.g. i na kome će učestvovati četiri prvaka regiona koji će se boriti po sistemu svako sa svakim za titulu najbolje međuregionalne ekipe Srbije za sezonu 2017 / 2018.

Detalje turnira ćemo saopštiti blagovremeno a uskoro ćemo objaviti završni bilten ekipa koje su igrale Kvalitetnu ligu MK takmičenja koje je upravo završeno.

Tekst ispod slike u Boru:

Juniori KK”Pirot nakon poslednjeg kola u Boru, stoje: trener Miloš Živković, Dimitrije Veljković, Vuk S. Vasić, Aleksandar Golubović, Danilo Veljić, Uglješa Radulović, Dušan Manojlović. Čuče: Vladimir Stefanović, Momčilo Kostić, Bogdan Đorđević, Zoran Andrić, Dimitrije Đorđević.


About the AuthorBack to Top ↑