Izveštaj

Published on March 18th, 2018 | by admin

0

“Pirot” izgubio od “Žarkova” u gostima

KK”Pirot” je u subotu, 17.03.2018. u 22. kolu Druge lige Srbije izgubio od “Žarkova” u gostima rezultatom 72:55.

“Pirot” je u beogradskoj “balon” hali Žarkovo poražen na utakmici na kojoj momci trenera Marka Spasića energetski nisu uspeli da pariraju agilnim igračima domaće ekipe tako da je ubedljiv poraz realna slika odnosa snaga na terenu.

Pirotska ekipa je na početku utakmice zaigrala onako kako treba ali je izuzetno loš šuterski učinak u tom periodu u priličnoj meri uticao na dalji tok igre obe ekipe jer su domaći igrači agresivnim pristupom okrenuli rezultat u sopstvenu korist, nasuprot gostima koji su pali u svim elementima igre. Kada je potom Matović dobio jak udarac u predelu kolena i napustio teren igra pirotske ekipe se do poluvremena potpuno raspala.

Početkom treće četvrtine “Pirot” je najzad zaigrao u prepoznatljivom stilu i za tili čas se rezultatski vratio u igru. Ali, ispostavilo se ne i igrački. Kada se očekivao potpuni preokret usledila je izvanredna reakcija domaće ekipe koja je podigla agresivnost, ali i realizaciju na još viši nivo, što je rezultiralo vraćanjem dvocifrene prednosti nakon koje indisponirana pirotska ekipa više nije imala snage i energije za ponovni rezultatski priključak. Pobeda je zasluženo pripala ekipi koja je istu očigledno želela mnogo više. Na žalost velikog broja piroćanaca koji su došli na Košutnjak da podrže svoje sugrađane!

Ekipa “Pirota” je na gostovanju u Beogradu postigla najmanji broj koševa (isto kao u Novom Pazaru) i poražena najubedljivije u sezoni pokazavši time evidentni pad forme. I dalje je “Pirot” usamljen na izvanrednom četvrtom mestu na tabeli, ali sa igrom viđenom protiv “Žarkova” teško da će se na njoj i zadržati.

Ipak, upravo ova ekipa je mnogo puta pokazala da ume i može da se podigne, prevaziđe krizu i nedaće bilo koje vrste i pobedi bilo koju ekipu u ligi na bilo kom terenu. Nadamo se da će to pokazati već u narednom kolu!

22.kolo 2.MLS, petak, 17.03.2018. Hala sportova “Žarkovo”, Beograd
KK”ŽARKOVO” : KK”PIROT” 72:55 (17:12 14:12 23:14 18:17)

“Žarkovo”: Planić 2, Popović, Vuletić 4, Tornjanski 2, Vujić 7, Paunović 17, Gašić 11, Kojadinović 2, Kitanović 2, Zdravković 23, Ostojić 2. Trener: Dejan Đokić

“Pirot”: Gordan Radulović, Nikola Đonlić 4, Lazar Petrović, Vladimir Stefanović 3, Bojan Jovanović 5, Žarko Živić, Lazar Rašić 13 (44% šut iz igre, 5 sk, 3 as, 7 izg.l, 3 os.l, 5 f.na, indeks 14), Ivan Pendić 12 (56% šut iz igre, 4 sk, 3 as, 3 os.l, 3 f.na, indeks 17), Stefan Ljubenković 5, Martin Matović 6, Miodrag Stojanović 7 (6 sk). Trener: Marko Spasić

Sudije: Petar Jovašević (Čačak), Marko Orešković (Kačarevo), Đorđe Bogojević (Kraljevo),
Delegat: Ljubomir Novaković (Smederevo)

Naredni protivnik je lazarevačka “Kolubara” a utakmica se igra u subotu, 24. marta 2018.g. od 19,30 časova u sportskoj hali Kej.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑